Šport > Zimski športi
19 ogledov

Prevc: Glava se je poigrala s telesom

Peter Prevc EPA
"Zdaj vsaj vem, kje je bila napaka in kako se je lotiti," je po tekmi v Zakopanah dejal Peter Prevc.

Poljak Kamil Stoch je zmagal na tekmi za svetovni pokal v smučarskih skokih pred svojimi navijači v Zakopanah. Domen Prevc je bil kot najboljši Slovenec deveti, Peter Prevc pa po obetavnih treningih, kvalifikacijah in skokih na ekipni tekmi pa 13.

"Po včerajšnjih odličnih skokih na ekipni tekmi so bila pričakovanja zelo visoka. Kot pa se običajno zgodi, se potem glava poigra s telesom. V prvi seriji sem naredil napako, ki me je stala vidnejše uvrstitve. Tako tudi v finalu ni bilo take lahkotnosti kot dan prej. Čeprav sem imel v finalu dober skok, pa nisem bil najbolj zadovoljen, ker sem imel tudi kar dobre pogoje. Trinajsto mesto je taka uvrstitev, kot je bila sicer v tej sezoni, pa če naredim pavzo ali ne. Videti je vse isto, lahko bi bilo kaj več, v soboto je bilo vse super, danes pa nasprotno, bolj črno-belo je vse skupaj. Toda zdaj za razliko od novoletne turneje vsaj vem, kje je bila napaka in kako se je lotiti, to je bilo na turneji kot gordijski vozel," je po tekmi dejal dejal Peter Prevc.

"Tekma je bila poštena, zelo malo razlike je bilo, kar se vetra tiče. Je pa še bilo nekaj vetrovne izravnave. Kar se mene tiče, sem zadovoljen. Skoki gredo počasi na bolje. Sam ne gledam na to, koliko gledalcev je pod skakalnico, ampak se osredotočam nase, na zaletu sem sam in gledam le na to, kdaj bo Goran Janus zamahnil z zastavico in kaj moram sam narediti," je dejal Domen Prevc in za naslednjo tekmo pokala konec prihodnjega tedna napovedal: "Zelo rad grem v Willingen, kjer je velika skakalnica in to mi zelo ustreza."

Stoch se je s šesto zmago v sezoni še utrdil v skupnem vodstvu pokala, ima že več kot 100 točk prednosti pred tekmeci. Drugi je Norvežan Daniel Andre Tande (803), ki je bil tokrat sedmi, tretji pa Domen Prevc (780).

Cene Prevc je bil 21., Jernej Damjan 22., v finale pa se niso uvrstili oboleli Jurij Tepeš, ki je bil 38., Bor Pavlovčič na 40. in Aljaž Osterc na 46. mestu.

Komentarjev 1
  • Papaja Popi 08:25 23.januar 2017.

    Še zmeraj so rezultati dobri .Enkrat boljše, enkrat slabše. Povprečje odlično.