Šport
55 ogledov

Prevc iz treningov na stopničke

Peter Prevc EPA
Peter Prevc je nastopil na zadnji tekmi poletne velike nagrade in se uvrstil na zmagovalni oder.

Smučarji skakalci so v avstrijskem Hinzenbachu sklenili letošnjo poletno veliko nagrado. Odličen je bil Peter Prevc, ki je za domačinom Gregorjem Schlierenzauerjem osvojil drugo mesto. Anže Lanišek je bil 25., Anže Semenič in Rok Justin pa se nista prebila med 30 finalistov in s tem v drugo serijo.

Prevc je svoj položaj na tekmi reševal v drugi seriji, saj je bil po prvem skoku, ko je pristal pri 89 metrih, le 13. V težkih pogojih je Prevc v drugi seriji svojo daljavo ponovil in na koncu ga je ugnal le vodilni po prvi seriji Schliernezauer, ki je bil najdaljši v obeh serijah. Tretje mesto je osvojil Norvežan Kenneth Gangnes.

Že pred zadnjo tekmo je bilo jasno, da je skupni zmagovalec poletne VN Japonec Kento Sakujama, ki je zbral 561 točk, drugi je bil Gangnes s 402, tretji pa Robert Kranjec (349), ki na tej tekmi ni nastopil. Prevc, ki je več kot polovico tekem izpustil, je bil z 251 točkami šesti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.