Šport > Zimski športi
33 ogledov

Peter Prevc: Nekje moram najti še tri metre

Peter Prevc EPA
Na ekipni tekmi slovenska ekipa ni blestela. Peter Prevc je bil v senci mlajšega brata Domna Prevca, ki mu je s 145 metri uspelja daljava dneva. Po ekipni tekmi, na kateri so slovenski orli pristali na 5. mestu, je dejal, da še ni prikazal najboljših skokov.

Slovenska skakalna ekipa je na ekipni tekmi v Klingenthalu zasedla 5. mesto. Lani najboljši skakalec zime Peter Prevc še ni ujel šampionske forme, a je dejal, da se je ekipa potrudila.

Na svojem Facebook profilu je po tekmi zapisal: "Mi smo dali vse od sebe. Ampak mi žal še ne uspe prikazati najboljših skokov. Nekje moram najti še vsaj 3 metre ..."

Z drugim skokom v dolžini 145 metra, to je bil najboljši skok dneva, je spet zblestel njegov mlajši brat Domen Prevc. 17-letnika so na uradni spletni strani Mednarodne smučarske zveze (Fis) predstavili kot glavnega favorita za zmago na nedeljski posamnični tekmi. ''Po tej predstavi je Domen Prevc favorit za nedeljsko tekmo,'' so zapisali.

Slovenski orli | Avtor: Facebook Facebook

Janus pri Domnu naredil popravke

To je bil tudi razlog, da trener slovenske A reprezetnance Goran Janus ni bil pretirano razočaran. V svojem slogu je pokomentiral razplet tekme: "Tekma je bila zelo lepa, napeta, poštena za nas in ostalo trojico na stopničkah. Kar se tiče nas, smo delali preveč grobih napak. Jutri je nov dan in gremo naprej."

Janus je pokomentiral tudi skok najmlajšega v ekipi: "Domnov prvi skok ni bil nič posebnega, to se dogaja tudi na treningih, zgodi se tudi na tekmi. Opravil je določeno korekturo in nato je opravil dober skok. Med serijama smo so pogovorili, to je tudi naredil in skočil zelo daleč." Janus je dodal, da bodo tudi pri Petru za nedeljo napravili določene korekture in pričakuje boljši nastop. "Jaka je v včerajšnjih kvalifikacijah in v današnjem poizkusnem skoku opravil solidne nastope, na tekmi žal ne, a to je trenutni nivo. Jurij je konstanten. Enostavno, jutri je nova tekma in gremo naprej," zaključuje Janus.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.