Šport
122 ogledov

Prevc skočil v tandemu z Bloudkove velikanke

Peter Prevc, Matjaž Klemenčič, skoki, zmaj Samo Vidic
Smučarski skakalec Peter Prevc in jadralni zmajar Matjaž Klemenčič sta združila moči pri izvedbi sila nevsakdanjega podviga, katerega cilj je bil, da si delita nebo nad Bloudkovo velikanko v Planici

Peter Prevc in Matjaž Klemenčič sta nad hrbtišče nove Bloudkove velikanke v Planici poletela hkrati v podvigu pod okriljem proizvajalca energetskih pijač Red Bull. "Lepo je bilo deliti nebo nad isto skakalnico in mislim, da se je to zgodilo prvič," je po malce drugačnem treningu povedal skakalni šampion. Vse skupaj se je dogajalo pri hitrosti okoli 95 kilometrov na uro, Klemenčič pa je Prevcu delal družbo od vrha zaletne rampe, pa čez hrbtišče skakalnice.

Ko je jadralni zmajar predstavil svojo zamisel skakalcu iz Dolenje vasi je bil ta hitro za. Zrak nad hrbtiščem nove Bloudkove velikanke istočasno deliti še z enim letečim človekom se mu je zdel dober izziv. Šele, ko je o podvigu razmišljal bolj podrobno, so se mu porodili dvomi o tehničnih možnostih za izvedbo, predvsem kako bo zmajar vzel zalet ter kako bosta uskladila start, da bosta nad puklom istočasno. "A Matjaž mi je nato zadevo lepo predstavil. On je to že vse izračunal in preveril, tako da sva se zadeve lotila z veseljem," se prvih pogovorov spominja Prevc.

"Ko sem bil mlajši sem se tudi sam ukvarjal s smučarskimi skoki. Potem sem začel z zmajarstvom in dobil sem malo večja krila, a skoki so mi ostali pri srcu. Sam sem s smučmi prišel največ do 90 metrske naprave, v zadnjem času pa sem prišel na idejo, da bi večjo skakalnico, morda Bloudkovo velikanko v Planici, preletel z zmajem in to v družbi vrhunskega skakalca. Povabil sem Petra in zelo sem vesel, da se mi je pridružil," je pot od ideje do realizacije pojasnil Klemenčič.

Oba se strinjata, da so bili občutki v zraku nekaj posebnega. Podvig iz doline pod Poncami pa so ovekovečili tudi na video zapisu, ki si ga lahko ogledate tukaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.