Šport > Zimski športi
30 ogledov

Prevc: Tega nisem pričakoval

peter prevc novoletna turneja Bischofshofen EPA
Slovenski smučarski skakalec Peter Prevc je novoletno turnejo končal na četrtem mestu in priznal, da je z rezultatom presenetil tudi samega sebe.

S tekmo v Bischofshofnu se je končala novoletna turneja smučarjev skakalcev. Med slovenskimi orli se je najbolje odrezal Peter Prevc, ki je na zadnji tekmi osvojil vrhunsko drugo mesto. ''Zadovoljen sem z rezultatom v finalu,'' je kratko in jedrnato svoje občutke strnil Prevc, veselje pa je z njim delil tudi trener Goran Janus. ''Čestitke Petru. Vesel sem, da je na zadnji tekmi turneje na stopničkah,'' je dejal.

Prevc je na tekmi v zahodni Avstriji, kjer je tradicionalno prizorišče zadnje preizkušnje novoletne turneje, zaostal le za zmagovalcem Thomasom Diethartom in si v skupnem seštevku štirih skakalnic zagotovil odlično četrto mesto. ''Nisem pričakoval, da bom na novoletni turneji četrti,'' je priznal Prevc.

Novoletna turnerja:

Trenutno najboljši slovenski skakalec je v Oberstdorfu osvojil tretje mesto, v Garmischu je bil 18., v Innsbrucku šesti, dobre rezultate pa je oplemenitil z najboljšo uvrstitvijo (drugo mesto) v Bischofshofnu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.