Šport
21 ogledov

Prevc: Vse skupaj malo 'zakvačkam'

Peter Prevc Kuusamo kvalifikacije EPA
Danes se bo v finskem Kuusamu začela nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih.

Na uvodu sezone 2016/17, tekma se bo začela ob 17. uri, bo peterica Slovencev, ki jih bo vodil najboljši skakalec prejšnje zime Peter Prevc.

Ta bo obrambo skupne lovorike iz sezone 2015/16 začel v družbi mlajšega brata Domna Prevca, Jurija Tepeša, Nejca Dežmana in Anžeta Laniška. Ta četverica je bila uspešna v kvalifikacijah, medtem ko je imel starejši Prevc kot edini slovenski tekmovalec nastop že zagotovljen.

Branilec skupne zmage je v četrtek doskočil pri 129 metrih, med že uvrščenimi tekmovalci je bil najdaljši Norvežan Daniel Andre Tande s 140,5 metra.

"Po današnjih skokih občutki, glede na to, da nisem najbolje odskakal, razumljivo niso najboljši. Nisem se še najbolj spoprijateljil s skakalnico. Pozna se, da že skoraj en mesec nismo skakali na 120-metrski napravi. Tu je potrebno malce drugače odskočiti. Napake se mi pojavijo tik pred odskokom, vse skupaj malo 'zakvačkam'. Upam, da bo jutri bolje," je imel po kvalifikacijskem skoku mešane občutke Peter Prevc.

Še meter več kot Tande je skočil najboljši v kvalifikacijah Poljak Maciej Kot, njegov uspeh je dopolnil še rojak Dawid Kubacki.

Slovenci so v kvalifikacijah dosegli četrto (Domen Prevc), osmo (Tepeš), 27. (Dežman) in 39. mesto (Lanišek), le Jaka Hvala je bil prekratek za uvrstitev na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.