Šport > Zimski športi
47 ogledov

Prevc: Zaenkrat še zaupam trenerjem

Planica 2017 Saša Despot
Peter Prevc je na hitro povzel sezono. "Nekaj ni štimalo," pravi zdaj že nekdanji skupni zmagovalec svetovnega pokala.

Peter Prevc je tudi uradno predal skupni naslov nasledniku, najboljši v sezoni 2016/17 je postal Avstrijec Stefan Kraft. Po sezoni, ko je zabeležil 15 zmag, je tokrat najstarejši od bratov Prevc slavil le enkrat. Že tradicionalno je vse tekmece premagal v Sapporu.

"Vse skupaj se zelo hitro končalo," je po zadnjem skoku sezone, druga serija je bila v Planici danes odpovedana zaradi slabega vremena, dejal Peter Prevc in dodal: "Tako kot celotna sezona. Vse je bilo zelo hitro. Škoda, da je prišel ta veter. So ga kar nekako čakali, glede na to, da so vse skupaj hitrro 'skenslali'. Fantje smo se na vrhu skakalnice kar spogledali. Kaj pa zdaj? Smo šli pa po drugi poti navzdol."

Ob igranju avstrijske himne v čast Kraftu je premolknil in pogovor z novinarji nadaljeval po koncu zadnjih taktov. "Privoščim mu, hkrati sem pa tudi malce nevoščljiv, ker vem, kaj mu gre skozi glavo," je dejal Prevc.

In ocena sezone? "Sem prav razmišljal, kaj bi razglabljal ob tem vprašanju. Imam trikrat manj točk kot lani, petnajstkrat manj zmag, enajstkrat manj stopničk ... Če pogledamo samo grobo statistiko, nekaj ni štimalo. Prav veliko nimamo za vriskati. V naslednjih dneh bo treba pogledati za nazaj in videti, kje je šlo narobe, kje je treba stvari popraviti."

"Olimpijska sezona se bo hitro začela. Treba bo hitro zagrizti in biti bolj analitičen. Čim manj stvari bo treba prepuščati naključju," pa je cilj za naslednjo sezono, kjer bo potrebno zmanjšati tudi obveznosti zunaj priprav, treningov in tekem. "Da, zagotovo tudi to, oziroma drugače razporejeno. Kolikor sem ugotavljal, je bil glavni hakeljc te sezone to, da se poleti glava ni preklopila na druge stvari. Vedno je bila nekje pri treningu, veliko ljudi je bilo okoli, spomini na minulo sezono, veliko je bilo razmišljanja, kako si dober, sem in tja. V glavi ni bilo preklopa, nismo preklopili s teme skoki na nek prosti čas. Glava se ni spočila, bila je preveč nasičena, lanska sezona je tudi v glavi pustila prevelik pečat."

Kaj je menil z besedami, da bo treba manj reči prepuščati naključju? "Potrpežljivo smo delal, nato pa čakali, kaj se bo zgodilo. Treba bo tudi vsmes večkrat analizirati, kje smo. Saj ne da tega nismo počeli, a smo zgleda padli v neko rutino, ker nam je šlo iz leta v leto boljše. Sam sebi sem delal medvedjo uslugo."

Je še prisotno zaupanje v trenerje? "Zaenkrat da. Želim si s to ekipo delati še naprej. Vsi me poznajo. Vedo, kje se da in se moramo izboljšati."

Na sobotni ekipni tekmi ga je sicer presenetil eden izmed navijačev, ki je skočil čez ograjo in pritekel do njega. "V bistvu me je kar šokiral, prestrašil, pravzaprav nisem vedel, kaj naj naredim. Upam, da ne bi tako reagiral, če bi me napadel medved," se je pošalil Prevc.

Komentarjev 7
  • Fulmmer 19:39 26.marec 2017.

    Mislim da so Peter & family poskušal mal po svoje vse skupaj peljat, verjetno so pričakovali preveč, pa je za treninge moči zmanjakalo.....

  • krtmen1 19:15 26.marec 2017.

    Še vedno zaupa trenerju, ki očitno nima pojma, za kaj se gre? Ej Peter, Peter, še vedno si naiven.

  • drejca1 18:36 26.marec 2017.

    Vzponi so in padci...za športnike, za vse nas. To je igra življenja. Nikoli ni sramotno pasti. Le pobrati se je treba . In jaz verjamem, da se bo Peter pobral , bo spet zadovoljen in mi z njimi. Glede na ...prikaži več vse, kar nam je že dal, koliko veselja nam je naredil, ne zasluži , tudi v naših mislih ne negativnih besed. Poklon Peter !