Šport
32 ogledov

Domen na vrhu, Peter brez finala

Domen Prevc EPA
Na drugi tekmi v Engelbergu je slavil Domen Prevc.

Na prvi tekmi v Engelbergu je Domen Prevc z odličnim drugim skokom osvojil drugo mesto, njegov brat Peter pa je še drugič v sezoni padel ob doskoku in se nato moral zadovoljiti s 26. mestom. Zmagovalec svetovnega pokala v minuli sezoni je izpadel iz elitne deseterice in je tako pred današnjo tekmo moral opraviti tudi kvalifikacijski skok.

Na tekmi se je s številko 20 izkazal Cene Prevc, ki je po svojem skoku prevzel vodstvo, ob polovici tekmovalcev pa je bil sedmi, kar mu še ni zagotavljalo uvrstitve v finalno serijo. Prehitel ga je tudi Jurij Tepeš, po skoku Japonca Takuja Takeučija s številko 41 pa sta oba že imela v rokah tudi nastop v drugo. Za rojakoma je ob nekoliko slabših razmerah zaostal tudi Peter Prevc, ki je kmalu ostal tudi brez uvrstitve med 30 najboljših. Na koncu je zasedel 33. mesto, brez finala je ostal prvič po marcu 2014.

Izjemno je skočil Poljak Kamil Stoch, ki je s 143,5 metra postavil rekord prenovljene skakalnice in zanesljivo prevzel vodstvo. Kasneje ga je prehitel Daniel Andre Tande, ki je skočil z mesto nižjega zaleta, rekrd Kocha pa je nato še za pol metra poravil Domen Prevc. Ta si je pred Norvežanom priskakal 4,4 točke prednosti. Tepeš je bil po prvem skoku 22., Cene Prevc pa 26. Nejc Dežman je osvojil 43. mesto.

Cene Prevc je v drugo izgubil nekaj mest, enako tudi Tepeš. Prvi je bil na koncu 29., slednji pa 27. V drugi seriji je sicer dolgo vodil Avstrijec Manuel Fettner, kot prvi pa ga je premagal Koch. Nato je skočil Tande, ki je poletel vse do 144,5 metra, a je pri tem padel. Sledil je le še skok Domna. Mladenič je poletel do 141,5 metra in zanesljivo prišel do nove zmage. Drugi Stoch je zaostal za 12,1 točke.

"Uspela sta mi dva odlična skoka, drugi se mi niti ni zdel tako dober, storil sem napako pri oskoku. Imel sem odlične pogoje," je po tekmi dejal Domen Prevc, ki je na vprašanje, ali je zdaj favorit za zmago na novoletni turneji, odvrnil: "Morda v očeh javnosti, sam ostajam ista oseba kot prej."

Več sledi ...

Komentarjev 1
  • nostradamus 15:49 18.december 2016.

    saj ni vazno peter,cene ali domen vazno je da je prevc toooooooooooooooooo