Šport
21 ogledov

''Prevečkrat smo se že opekli''

Damir Dugonjić EPA
Na svetovnem prvenstvu v Kazanu je uspešno nastopila Anja Klinar, ko jo ob 17.25 čaka polfinale na 200 m delfin, že 15 minut prej bo v finalu na 50 m prsno nastopil Damir Dugonjić.

Klinarjeva je bila edina slovenska predstavnica v današnjem predtekmovanju in z najboljšim letošnjim izidom 2:09,70 je osvojila 15. mesto.

"Že nekaj časa nisem plavala pod 2:10 in glede na to, da sem letos imela kar nekaj neuspešnih startov v tej disciplini, sme zelo zadovoljna. Danes sem imela na koncu še precej moči in upam, da bo šlo popoldan še boljše. To je tudi glavni cilj v polfinalu, seveda pa si želim pridobiti še kakšno mesto. V tej disciplini prav visokih ciljev niti nisem imela," pravi Klinarjeva, ki se je za disciplino odločila predvsem zato, da ostane v tekmovalnem ritmu. Že prvi dan je imela na sporedu nastop na 400 m prosto, tam je bila 10., prav tako pomembna tekma pa jo čaka zadnji dan tekmovanj v nedeljo, ko se bo predstavila še na 400 m mešano.

V slovenskem taboru pa nestrpno pričakujejo popoldanski finale Ravenčana Damirja Dugonjića na 50 m prsno. Ta je v torek postavil tretji najboljši izid vseh časov na svetu z novim slovenskim rekordom 26,70. Pred njim sta le nekdanji in novi svetovni rekorder Britanec Adam Peaty in Južnoafričan Cameron van der Burgh.

"Zmenjena sva, da bo nastopil sproščeno, kar je najbolj pomembno. Prav od tega je veliko odvisno. Damir v finalu lahko zmaga in lahko je tudi osmi. Ničesar ne želim napovedovati, saj smo se že prevečkrat opekli," je po tekmi dejal njegov trener Matija Medvešek.

V četrtek bosta Slovenijo v zastopali Velenjčanka Nastja Govejšek na 100 m prosto in Tanja Šmid iz PK Ljubljana na 200 m prsno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.