Magazin
29 ogledov

Pri nakupu kuponov preverite ponudbo

počitnice hotel bazen Shutterstock
Kuponi. Večinoma vključujejo le namestitev.

Ceneje. Počitniški aranžmaji, kupljeni pri ponudnikih skupinskih spletnih nakupov, so praviloma cenejši kot tisti pri klasičnih turističnih agencijah, ugotavljajo na Zvezi potrošnikov Slovenije (ZPS). Ob tem pa potrošnike opozarjajo, da številne tovrstne ponudbe vključujejo le namestitev, vse drugo pa je odvisno od potrošnikove izbire.

Največ ponudbe za Hrvaško

V zadnjem letu so spletni portali, ki ponujajo skupinske spletne nakupe, največ kuponov z visokimi popusti prodali prav za počitnice. Največ ponudb je za počitnice na Hrvaškem in krajše oddihe v Sloveniji, nekaj ponudb kuponov pa je tudi za počitnice v tujini.

hotel soba počitnice | Avtor: Shutterstock Shutterstock
Sobo lahko najdete sami

Potrošniki lahko tudi sami dokaj preprosto poiščete namestitev, ob tem pa ne boste vezani na nakup kupona, ne boste časovno omejeni in podobno, pravijo na ZPS. "Verjetno boste morali nekoliko več brskati po spletu in iskati primerne ponudbe, vendar se bo lahko vloženi čas na koncu obrestoval." Opozarjajo pa tudi, da imajo potrošniki največ težav z rezervacijo prostega termina. "Če ugotovite, da kupona ne morete izkoristiti, lahko od pogodbe odstopite v 14 dneh po nakupu, ponudnik skupinskih spletnih nakupov pa vam mora vrniti denar za opravljeni nakup," dodajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.