Slovenija
17 ogledov

Preverjali bodo motoriste

Policijski nadzor motorja Žurnal24 main
Policisti na območju policijske uprave Novo mesto bodo danes poostreno nadzirali motoriste.

Nadzor bo večji zlasti na cestah, kjer so v minulih letih obravnavali največ prometnih nesreč in kršitev, v katere so bili vključeni motoristi. Mariborski policisti pa bodo motoriste poostreno nadzirali v nedeljo.

Novomeški policisti bodo danes med drugim merili hitrost, preverjali psihofizično stanje motoristov ter tehnično brezhibnost motorjev in mopedov. Nadzor bodo izvajali tudi s službenimi motornimi kolesi, so sporočili s policijske uprave Novo mesto.

Policisti na območju te policijske uprave so lani obravnavali 73 prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi vozniki enoslednih motornih vozil. Umrli so štirje vozniki, poškodovanih pa je bilo 37. V letu prej pa med motoristi ni bilo smrtnih žrtev.

Najpogostejša vzroka za nesrečo sta bila neprilagojena hitrost ter nepravilna stran in smer vožnje. V 70 odstotkih so prometne nesreče povzročili sami vozniki enoslednih motornih vozil. V 11 prometnih nesrečah so bili vozniki enoslednih vozil, ki so jih povzročili, pod vplivom alkohola. Povprečna stopnja alkoholiziranosti je bila 1,83 grama alkohola na kilogram krvi.

Policija je motoriste že sredi meseca pozvala k previdnosti na cesti. Vsem voznikom enoslednih motornih vozil svetujejo, naj bodo zelo previdni in naj hitrost vožnje prilagodijo razmeram na cesti. Asfalt je spomladi še hladen in ne omogoča optimalne oprijemljivosti pnevmatik. Zaradi zime pa je lahko na vozišču veliko udarnih jam in peska zaradi zimskega posipa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.