Šport
25 ogledov

Prevlada Kenijcev, Slovenec odličen četrti

maraton treh src silas kiptono too radenci Facebook
Kenijca Silas Kiprono Too (2:16:20) in Jepkurui Biwot Gladys (2:40:14) sta zmagala v teku na 42 kilometrov na 35. Maratonu treh src v Radencih.

Mitja Kosovelj je bil na četrtem mestu najboljši Slovenec (2:20:20). Drugi je bil Kenijec David Njagi (2:17:00), tretji pa njegov rojak Justus Kipchirchir (2:17:26). Med atletinjami je bila druga Kenijka Stellah Jepngetich Barsosio (2:43:09), tretja pa Hrvatica Marija Vrajić (2:44,57).

Na 21 km sta bila najhitrejša Kenijca Abel Kibet Rop (1:04:03) in Hellen Jepkosgei Kimitai (1:16,16), drugouvrščena smučarska tekačica Lea Einfalt (1:25:25) pa je tako kot sedmi Robert Kotnik (1:10:31) osvojila naslov slovenske prvakinje.

Na 10 km sta zmagala Dejan Preindl (34:49) in Katja Baša (42:04), med moškimi je bil drugi norveški smučarski tekač Ola Vigen Hattestad (35:04), med ženskami pa tretja njegova življenjska sopotnica in prav tako smučarska tekačica Katja Višnar (44:33).

"Tekma je bila zanimiva. Sam sem varčeval z močmi za drugi del teka, ko sem pospešil in ugnal tekmece. Vreme je bilo za maraton odlično, pohvalil pa bi rad tudi organizatorje tekme," je dejal Too.

"Zelo sem zadovoljna zaradi zmage. V drugem delu proge me je motila malo prevelika vlažnost zraka, zato nisem dosegla časa, ki sem ga sicer zmožna," je menila Gladysova.

"Za Radence je bilo vreme za tek izjemno dobro, mogoče je malo prevelika le vlažnost, kar pa je veliko bolje kot velika vročina. Želel sem si zmage, zato sem tekel v kontroliranem teku skupaj z maratonci na 42 km," je dejal Kotnik.

"Tega teka smo se udeležili, ker je Radenska naš sponzor. Ne morem verjeti, da sem bila najboljša. Na progi sem se dobro počutila, noge so tekle in dosegla sem dober izid in s tem tudi dober trening. Smučarski tek je namreč moja glavna disciplina, gorski tek pa je za moje veselje in za popestritev treningov. Tečem zelo rada. Zdaj smo začeli vaditi za zimsko sezono, delamo že 14 dni. Moj cilj so točke v svetovnem pokalu. Želim pa si malo višje uvrstitve kot v prejšnji zimi, posebej zdaj, ko imam že nekaj izkušenj, in jasno, čim boljši nastop na svetovnem prvenstvu," pa je povedala Einfaltova.

Po prihodu v cilj ji je prvi čestital Peter Prevc, drugi v skupnem seštevku svetovnega pokala v smučarskih skokih v minuli zimi, ki je skupaj z drugimi nordijskimi reprezentanti v cilju udeležencem delil spominske medalje. Nastopilo je prek 5500 tekačev in prek 2200 pohodnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.