Svet
15 ogledov

Preživeli, ker so se delali mrtve

Preživeli napad na trgovski center Printscreen Youtube
Iz Kenije prihajajo grozljive pripovedi tistih, ki so preživeli grozljiv napad teroristov na trgovski center. Javno se je izpostavila družina, ki se je zahvalila policistu, ki je mami z dvema otrokoma rešil življenje.

Ko so v center pridrveli napalci, so pobijali vse pred seboj. Mati z dvema otrokoma je majhnima otrokoma naročila, naj ležeta na tla in sta čisto na miru, kot bi bila mrtva. Ravno zaradi tega so jih napadalci pustili pri miru, kmalu pa se jim je približal policist, ki jim je pomagal na varno. Po spletu že krožijo zahvale in čestitke za njegovo herojstvo.

Sneha Mashru | Avtor: Printscreen Printscreen
Premazala se je s krvjo

Radijska napovedovalka, ki se je znašla v navzkrižnem ognju v trgovskem centru, je preživela, ker se je premazala s krvjo. "Zraven mene je ležal najstnik, ki je bil ustreljen. Skrivala sva se, on pa je močno krvavel," je pojasnila za Sky News.

"Segla sem in se začela mazati z njegovo krvjo. Kolikor na debelo je bilo mogoče. Premazala sem roke, spuščene lase pa sem potegnila čez obraz, da sem izgledala mrtva ali vsaj hudo ranjena," je pojasnjevala v čustvenem intervjuju. Ko je pogledala najstnika, je opazila, da ta ne diha več: "Rada bi vedela, kdo je bil, saj me je najverjetneje pred smrtjo rešila njegova kri."

Medtem so teroristi spraševali ljudi v centru, ali so Muslimani ali ne, in jih ločevali. Ubili so najmanj 67 ljudi, a oblasti še vedno kopljejo po ruševinah trgovskega centra in iščejo posmrtne ostanke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.