Svet
27 ogledov

Preživeli o nesreči: "Kot bi udarila atomska bomba"

Kriza je prodajo na trgu plovil, zlasti tistih v višjem cenovnem razredu, zmanjš Žurnal24 main
Moški, ki je preživel nesrečni trk ladje dubrovniške luške kapetanije in gumenjaka, je spregovoril o dogajanju na morju.

"To je bila atomska bomba. Človek, ki je vozil čoln, ni imel luči. Devet nas je bilo v čolnu, valovi pa so bili veliki. Sedel se na krmi, poleg mene pa so bili še trije. Na moji levi je sedel prijatelj, malo naprej pa so bili trije mladi. Ko je čoln luške kapetanije udaril v nas, sem samo jaz ostal v čolnu," je dogajanje opisal Velimir Šetka. "Za pet ali šest sekund sem izgubil zavest." 

Šetka je povedal, da ne ve, kaj se je zgodilo. Vozilo luške kapetanije se je po trku takoj obrnilo in obsvetilo območje, da bi v vodi našli potnike. "Po petnajstih, dvajsetih minutah smo našli voznika čolna, ki je umrl. Pomagala sva ga izvleči. Po uri ali dveh so našli še eno truplo," je povedal. Upanja, da bi našli še kakšnega preživelega, po njegovem ni, saj je morje bilo mrzlo in močno vzvalovano. 

"Rešilo me je to, da sem se držal za ograjo," je povedal. "Voznik čolna je dve sekundi pred trkom, dejal, ’Jojme, kaj je to!’" Od devetih na čolnu sta preživela dva. "Ponovno sem se rodil. Danes je moj drugi rojstni dan," je še dejal, piše 24sata.hr.

Trije potniki so umrli, štiri še pogrešajo.Reševalna akcija je še v teku. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.