Slovenija > Črna kronika
30 ogledov

Pri 32-letniku, ki je streljal na policista našli še zbirko orožja

Zaseg orožja PU Maribor
Pri 32-letniku, ki je v petek streljal na policista, so našli več kosov orožja ter prepovedane droge.

Policisti so osumljenca, ki je v petek okoli šeste ure zjutraj streljal na policiste, na kraju takoj obvladali in prijeli. Osumljenega 32-letnika, ki je streljal na policiste, ki so želeli pri njem opraviti hišno preiskavo, pa bo poleg ovadbe zaradi napada na policista doletela še ovadba zaradi prepovedanih drog in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.

Pri hišni preiskavi osumljenca so policisti in kriminalisti v prostoru, posebej prirejenem za gojenje, našli 23 sadik marihuane. V hiši so osumljencu zasegli tudi več pripomočkov za vzgajanje te rastline, okoli 400 gramov že posušenih vršičkov marihuane, dve elektronski tehtnici, 110 evrov ter dve tabletki ecstasyja. Zasegli so tudi več kosov kratkocevnega (pištole, revolverji) in dolgocevnega orožja (puška z daljnogledom), večjo količino nabojev različnih kalibrov, bokser, električni paralizator, samostrel in več elektronskih naprav.

Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije na PU Maribor, je danes povedal, da so mariborski policisti že opravili ogled kraja kaznivega dejanja, še vedno pa vodijo intenzivno kriminalistično preiskavo. Dežurna preiskovalna sodnica pa je po zaslišanju v soboto ob 19. uri 32-letniku odredila pripor.

"Zaskrbljujoč porast posameznih skrajno nevarnih oblik napadov na policiste"

Statistika napadov na ravni celotni Slovenije sicer nakazuje upadanje, a policisti opozarjajo, da je "zaskrbljujoč porast posameznih skrajno nevarnih oblik napadov na policiste".

"V prvem polletju 2016 izstopa brutalni napad z nožem na policista (29. junija 2016 na območju PU Novo mesto), ki se je končal s smrtjo policista," je izpostavil predstavnik PU Maribor Miran Šadl in dodal, da imajo prav pri nenadnih in nepričakovanih napadih v na videz običajnih postopkih policisti manjše možnosti za uspešno odvrnitev napadov, saj tovrstnih postopkov ne varujejo vnaprej s strelnim orožjem.

V prvem polletju 2016 se je sicer zgodilo 68 napadov na policiste, kar je 27,7 odstotkov manj kot v enakem obdobju lani (ko je bilo napadov 94), pri tem pa sta bila oškodovana 102 policista (lani v enakem obdobju 144), kar je 29,2 odstotkov manj.

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 16:06 25.julij 2016.

    Ker ni musli nima psihičnih težav v nasprotnem bi zagotovo imel psihične težave.