Šport > Košarka
55 ogledov

Pri 58. umrl nekdanji zvezdnik NBA Darryl Dawkins

Darryl Dawkins EPA
Darryl Dawkins je v četrtek umrl po srčni kapi. Bil je prvi košarkar NBA, ki so ga v NBA na draftu neposredno izbrali iz srednje šole.

Pri vsega 58 letih je v četrtek za posledicami srčne kapi umrl nekdanji košarkarski zvezdnik lige NBA Darryl Dawkins, poroča agencija AFP. Dawkins je bil v ligi znan po svojih močnih zabijanjih in prijel se ga je vzdevek Čokoladni grom.

"Z veliko žalostjo sporočamo, da se je poslovil naš ljubljeni mož in oče, Darryl Dawkins, ki je umrl po srčni kapi," je sporočilo družine javnosti preneslo vodstvo lige NBA, kjer so dodali: "Darry je z velikim nasmehom, osebnostjo in zabijanji ogreval srca in duh mnogih posameznikov. A bolj kot z vsem, mu je to uspelo z velikim srcem."

Dawkins je bil leta 1975 prvi košarkar, ki je bil na draftu v ekipo NBA izbran neposredno iz srednje šole. Takrat ga je vzela Philadelphia, za katero je igral do leta 1982. Njegove ekipe so bile tudi New Jersey Nets (1982-87), Utah Jazz (1988) in Detroit Pistons (1988-89). V ligi je dosegel kar 8.733 točk, pri svojih zabijanjih pa razbil tudi dve tabli za koš.

Po karieri v ligi NBA je Dawkins dve leti igral še v Italiji, nato pa se je pridružil Harlem Globetrottersom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.