Zdravje > Otrok
61 ogledov

Pri 64-tih rodila dvojčka

Porod Profimedias
Španka rodila pri 64-letih, Indijka pri 70-tih.

Na severu Španije je 64-letna ženska rodila zdrava dvojčka, deklico in dečka. Bratec in sestrica sta na svet prišla s pomočjo carskega reza, so sporočilis porodnišnice v mestu Burgos in objavil posnetek.

Ženska, katere ime ni znano, je v ZDA zanosila s pomočjo zunajtelesne oploditve. Porod je potekal brez zapletov, tako z dvojčkoma kot materjo pa je vse v redu. Fantek tehta 2,4 kilograma, deklica pa 2,2, kilograma.

Sicer je odločitev matere v teh dneh povzročila številne polemike v španskih medijih. Ženska je namreč po isti metodi zanosila že pred šestimi leti. Ker je bila deklica zanemarjena, pogosto sama in podhranjena, se je morala vmešati socialna služba, ki ji je otroka odvzela. 

Pred slabim letom dni je v Indiji rodila 70-letna ženska. To ni bil prvi takšen primer v Indiji, saj je 72-letna ženska iz zvezne države Uttar Pradesh leta 2008 rodila dvojčka.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.