Svet
28 ogledov

Pri 69 letih umrla "najbolj osamljena slonica"

slon Profimedias
Bila je najstarejša slonica na Japonskem in najverjetneje najbolj žalostna na svetu. Slonica Hanako je umrla po 67 letih ujetništva v živalskem vrtu japonske prestolnice.

Slonica je v Tokio prispela s Tajske, ko je imela dve leti, zdaj je pri 69 letih umrla v živalskem vrtu "Inokašira Park".

Naoya Ohashi, predstavnica živalskega vrta, je povedala, da je Hanako zadnje tri dni ležala.

Zadnji poskus uslužbencev živalskega vrta, da bi s pomočjo vrvi slonico dvignili na noge, je padel v vodo. 

Predolgo ležanje na eni strani je za slone namreč nevarno, saj jim lahko teža poškoduje notranje organe. Danes popoldne je umrla. 

Slonica je postala slavna lani, ko so zagovorniki pravic živali začeli opozarjati na slabe razmere v katerih živi. Živalski vrt, v katerem je prebivala, naj bi bil med bolj krutimi. 

"Zaprta je sama v majhni sobi iz betona, na njenem dvorišču ne rastejo drevesa ali trava," so bili kritični aktivisti.

Sloni so po njihovih navedbah zelo družabne živali, ki vzpostavijo doživljenjske odnose z ostalimi člani slonje družine, Hanako pa te možnosti ni imela.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:24 29.maj 2016.

    Če bi bila človek bi se vsi zgražal pa govoril o maltretiranju ker pa je žival je pa očitno avtomatsko sprejemljivo.

  • marabunta 22:57 28.maj 2016.

    vse živali ven iz ZOO vrtov, ker nikjer nimajo ustreznih življenjskih pogojev in največkrat celo življenje trpijo zaradi neumnih ljudi

  • V-RA 20:05 28.maj 2016.

    V našem ZOO je pa čisto druga pesem. Ganga hodi v čredi slonic med drevesi in travo. Srečnica.Tisti, ki ne veste, da je tudi Ganga (ljubljanska slonica) v enakem položaju kot je bila Hanako...čisto sama, dreves ali trave se ...prikaži več pa tudi ne spomnim na tietm malem prostoru.