Magazin > Lepota & telo
22 ogledov

Pri 85 letih smo najsrečnejši

starejši par Shutterstock
Najnovejša raziskava je pokazala, da z leti naša sreča upada, a po 50. letu doseže svoj vrhunec. Pri 85 letih pa smo najsrečnejši.

Več gubic in misel na to, da se bližamo smrti, bi nas moralo spraviti v slabo voljo, a nova raziskava je pokazala prav nasprotno. V ZDA so izvedli veliko telefonsko anketo med 340 tisoč ljudmi in rezultati so pokazali, da je večina po 50. letu srečnejša, v 85. letu pa so najsrečnejši in bolj zadovoljni sami s sabo, kot so bili pri rosnih 18 letih. Raziskava je hkrati pokazala, da sreča med 18. in 50. letom upada, potem pa začne naraščati.

Študijo so objavili v reviji Live Science, kjer so še zapisali, da vzroka za ta fenomen ne poznajo. Dr. Arthur A. Stone, profesor psihologije in vodja raziskave, je ob tem povedal: "Morda gre za spremembe v našem mišljenju, kako vidimo svet. Lahko gre za čisto biologijo in se spremeni delovanje naših možganov, lahko pa gre za spremembe okolja," ugiba profesor.

Telefonska raziskava je zajemala ljudi med 18. in 85. letom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.