Šport > Nogomet
31 ogledov

Pri Arsenalu podpisujejo

Walcott Arsenal Cardiff City Premier League Anglija liga prvenstvo EPA
Vodstvo angleškega nogometnega prvoligaša Arsenala iz Londona je podaljšalo sodelovanje s Špancem Santijem Cazorlo in Angležem Theom Walcottom.

Theo Walcott je podpisal novo štiriletno pogodbo pri Arsenalu, medtem ko je Santi Cazorla prav tako pristal na pogoje, ki mu jih je ponudil londonski klub. 

26-letnik, ki je igralec z najdaljšim stažem pri Arsenalu, je poleti znova vstopil v zadnje leto na pogodbi, trener Arsène Wenger pa v nedeljo razkril, da je dogovor vedno bližje, potem ko se je okoli angleškega reprezentanta na stadionu Emirates kot pred leti spet vnela prava borba. Zdaj je Walcott podpisal pogodbo, ki ga bo na stadionu Emirates zadržala do poletja leta 2019, medtem ko je Cazorla preslišal klic Atlético Madrida in se odločil ostati v Londonu.

"Zelo smo zadovoljni, da smo podaljšali pogodbi s Santijem in Theom. Oba sta igralca vrhunskega kova, ki sta izjemno pomembna in imata velik vpliv v našem moštvu," je Wenger povedal za uradno spletno stran kluba. "Poleg ogromnih prispevkov na zelenici imata oba veliko izkušenj in sta zelo priljubljena izven igrišč. Zelo smo zadovoljni, da sta oba pristala na podaljšanje pogodbe, to pa naši ekipi zagotavlja nadaljnjo stabilnost v smislu kakovosti," je še dodal francoski strateg.

Aubameyang do leta 2020

Gabonski nogometni reprezentant Pierre-Emerick Aubameyang pa je podaljšal pogodbo z nemškim prvoligašem Borussio Dortmund, katere član je tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl. Aubameyang bo po novem v Dortmundu ostal do leta 2020, potem ko je za dve leti podaljšal sodelovanje.

"Dortmund je postal moj drugi dom. Tukaj igram z vsem srcem in nikoli si nisem želel zapustiti kluba," je dejal 26-letni napadalec. Aubameyang je postal stalni član udarne črno-rumene ekipe, potem ko se je leta 2013 v Nemčijo preselil iz St. Etienna. V minuli sezoni je dosegel 25 zadetkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.