Slovenija
5 ogledov

Pri Bratuškovi o korupciji

Sestanek pri Bratuškovi
1/3
Saša Despot
Premierki bodo sporočili, kaj potrebujejo za uspešen boj proti korupciji.

Boj zoper gospodarskemu kriminalu in korupciji ostaja ena ključnih prioritet vlade, je po sestanku s predstavniki institucij, pristojnih za boj proti korupciji, poudarila predsednica vlade Alenka Bratušek.

Dogovorili so se, da premierko obvestijo, kaj potrebujejo za še učinkovitejše delo, premierka pa je zagotovila, da bo predloge upoštevala. V nekaterih institucijah so to kadrovske okrepitve, v drugih dodatna oprema. Kljub temu, da je proračun že sprejet, se je Bratuškova zavezala, da bodo dodatna sredstva v ta namen zagotovili.

Sogovorniki so se po njenih besedah strinjali, da je njihova ključna naloga povrnitev zaupanja ljudi v to, da smo pred zakonom vsi enaki. Strinjali so se, da so bili v zadnjem času narejeni koraki naprej. "Smo pa daleč od tega, da bi bili s tem zadovoljni. Ogromno dela nas še čaka," je poudarila Bratuškova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.