Slovenija
55 ogledov

Požar pri Črnem Kalu naj bi bil podtaknjen

Požar pri Črnem Kalu. Bralka Žurnala24
Na območju Črnega Kala se gasilci še vedno borijo z dvema požaroma, ki pa sta v celoti pod nadzorom. Ognjene zublje pri Obrovu pri Kozini so gasilci uspeli obvladati že sinoči. Je bil požar podtaknjen?

Po neuradnih informacijah TV Slovenija naj bi bil požar tokrat podtaknjen. Policija te informacije ni potrdila, saj ni prejela nobene prijave. Da o tem nima uradne informacije pa je povedal tudi gasilski poveljnik obalno-kraške regije Darko Muhič.

Zaradi požara oviran promet

Muhič je trenutno situacijo pri Črnem Kalu, kjer je na delu 300 gasilcev, označil kot dobro. Veter po njegovih besedah ne povzroča težav, prav tako pa je na tem območju padlo že nekaj kapelj dežja. Staro cesto med Koprom in Kozino so medtem že odprli za promet, prav tako pa bodo verjetno kmalu odprli tudi druge ceste, je dejal Muhič.

Zaradi požara sta namreč na primorski avtocesti zaprta izvoza Kastelec v obe smeri, na cesti Kozina - Obrov pa pri Obrovu v občini Ilirska Bistrica promet poteka izmenično enosmerno.
Tako kot pri Črnem Kalu, kjer je ogenj po Muhičevih ocenah zajel okoli 300 hektarjev površin, pa bo 50 gasilcev čez noč dežuralo tudi pri naselju Obrov.

Na tamkajšnjem pogorišču, ki je veliko okoli 120 hektarjev, je še videti nekaj dima, ki pa jih okoli 200 gasilcev obvladuje, je dejal Muhič. Požar so gasilci uspeli omejiti že včeraj zvečer. Domačim gasilcem pri gašenju požarov po Muhičevih besedah pomagajo gasilci z vse osrednje in jugozahodne Slovenije, poleg treh helikopterjev Slovenske vojske pa je na pomoč prišel tudi italijanski helikopter.

Komentarjev 6
  • dragec 09:20 13.avgust 2012.

    uh 1111, pa ti si res jezen, a nisi videl gasilca Pahorja na delu, samo bil jew gosti dim in ga fotografi niso mogli poslikati, zato se je odločil, da bo rajše delal kot prodajalec mesa.

  • KOJAK 18:12 11.avgust 2012.

    Kje si pa ti? Si ponoči gasil pri Črnem kalu ali si samo rad glasen preko spleta?

  • recesija 17:18 11.avgust 2012.

    Kako kaj na psihiatriji?