Šport > Nogomet
68 ogledov

Pri Fifi izgubili 350 milijonov evrov

Obtoženi korupcije, Fifa EPA
Pri Mednarodni nogometni zvezi so se znašli v rdečih številkah.

Mednarodna nogometna zveza se je v letu 2016 znašla v rdečih številkah, minus znaša skoraj 350 milijonov evrov. Pri Fifi pričakujejo še slabše leto, v letu 2017 naj bi izguba znašala že blizu 460 milijonov.

Vzroki za slabo finančno stanje najmočnejše športne organizacije na svetu so predvsem sodni stroški zaradi korupcijskih škandalov zveze ter slabe investicije, ki so jih v preteklih letih sklenili pri Fifi. Tudi leta 2015 je izguba znašala okoli 115 milijonov evrov, vseeno pa pri krovni organizaciji svetovnega nogometa štiriletno obdobje načrtujejo končati z dobičkom. Velike prihodke naj bi jim namreč prineslo svetovno prvenstvo v Rusiji, ki naj bi poskrbelo za štiriletni profit v višini nekaj čez 90 milijonov.

Pri Fifi so zaradi kriminalističnih preiskav, ki jih proti njej vodijo v Švici in združenih državah Amerike, lani zapravili skoraj 60 milijonov za plačilo raznih odvetnikov. Mednarodno nogometno zvezo tepeta tudi investiciji prejšnjega predsednika Seppa Blatterja, ki je zgradil nogometni muzej in hotel v Zürichu.'

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.