Šport > Nogomet
20 ogledov

Pri FourFourTwo izbrali naj stoterico

(Almeria - Real Madrid) Cristiano Ronaldo Reuters
Angleška nogometna revija je objavila seznam stotih najboljših nogometašev na svetu v letu 2013, med njimi so našteli tudi Samirja Handanovića.

Na čelu lestvice najimenitnejše stoterice so se znašli vsi trije kandidati za zlato žogo, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi in Franck Ribery. Odgovorni pri angleški reviji so se odločili, da je bil v letu 2013 najboljši Portugalski reprezentant Ronaldo, ki je zasedel prvo mesto, pred igralcem Barcelone Messijem in Francozom Riberyjem.

Ronaldo je v primerjavi z lansko lestvico tako pridobil eno mesto, prav na račun Argentinca, ki je eno mesto izgubil. Edini Slovenec med najboljših sto je vratar Interja Samir Handanović, ki je bil uvrščen na 78 mesto. Pisci so ob tem zapisali, da je bil Handanović v lanski sezoni edini, ki je preprečeval še slabšo sezono že tako slabega milanskega prvoligaša.

Med prvo deseterico so bili poleg menjenih treh uvrščeni še Radamel Falcao, Andres Iniesta, Zlatan Ibrahimović, Phillip Lahm, Gareth Bale, Robin van persie in Thiago Silva. Na repu razpredelnice pa sta se družo znašla oba glavna akterja sage na vratih Real Madrida, Iker Casillas, ki je v primerjavi z lanskim letom izgubil kar 87 mest in novinec na lestvici Diego Lopez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.