Svet
18 ogledov

Pri Googlu le spregovorili

Google objekt Reuters
Spletni velikan Google je potrdil, da je struktura v zalivu San Francisca, o katere namenu so se spraševali mnogi, njihova.

Velika plavajoča konstrukcija v zalivu San Francisca je burila domišljijo mnogih. O tem, čigava je in kaj naj bi bilo na njej, se je ugibalo že dlje časa. Google do danes ni želel potrditi, da gre za njihovo lastnino. 

"Googlovo plovilo ... Plavajoči podatkovni center? Ladja za divje zabave? Plovilo, na katerem je zadnji še živeči dinozaver? Na žalost nič od tega," so zapisali pri Googlu. "Čeprav je še zgodaj in se stvari lahko spremenijo, razmišljamo o uporabi barke kot interaktivnega postora, v katerem bi se ljudje učili o novih tehnologijah."

Pri Googlu razvijajo vedno več ekstravagantnih pripomočkov, ki jih je treba uporabnikom ponuditi na mestih, kjer jih lahko preizkusijo in kjer jih osebje lahko poduči o pravilni rabi. Plovilo bi tako lahko bilo ekstravagantno prodajno mesto, s katerim bi Google poskušal konkurirati Applu, katerega skrbno oblikovana prodajna mesta so se izkazala za zelo uspešna.

Konstrukcija je pritegnila pozornost ljudi konec oktobra. Na plovilu so naloženi kontejnerji, na katerih so antenam podobni predmeti. Podoben objekt, ki naj bi bil registriran na isto podjetje, so nedavno opazili tudi v Portlandu, v zvezni državi Maine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.