Slovenija > Črna kronika
128 ogledov

Pri Idriji odpet priklopnik povzročil smrtno nesrečo

Nesreča pri Idriji PGD Idrija
V hudi prometni nesreči je bilo udeleženih več vozil.

Na številko 112 je občan nekaj minut pred eno sporočil, da je na cesti Idrija – Godovič prišlo do hude prometne nesreče in da je en človek ostal vkleščen v vozilu. Idrijski reševalci so zaprosili za pomoč policijski helikopter, nato pa – zaradi več poškodovanih – še helikopter, ki je v pripravljenosti za gorsko reševanje.

Odpela se je prikolica

Po sedanjih ugotovitvah je 22–letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom vozil po glavni cesti iz smeri Idrije proti Godoviču. Na ravnem delu ceste oz. v rahlem desnem preglednem ovinku se mu je na tovornem vozilu izklopil oz. odpel priklopnik, ki se je sam zapeljal brez nadzora na nasprotno smerno vozišče in trčil v kombinirano vozilo znamke Citroen, s katerim se je v nasprotni smeri pravilno po svoji desni strani vozil 30–letni voznik.

Ta je po trčenju ostal ukleščen v vozilu in ni več kazal znakov življenja,” pove Dean Božnik z novogoriške policijske uprave. Odpeta prikolica je nato zadela še drugo osebno vozilo znamke Mazda, s katerim se je peljala 36–letna voznica. V njenem vozilu je bil tudi 22-letni sopotnik; oba sta utrpela hude telesne poškodbe, s helikopterjem so ju odpeljali v ljubljanski klinični center.  

Nesreča pri Idriji | Avtor: PGD Idrija PGD Idrija

 

Komentarjev 4
  • Danilo Bedek 20:48 06.julij 2015.

    Ja čist možno po sliki sodeč samo prikolica, ko spuliš cevi v trenutku blokira tale se je nekam daleč zapeljala to mi je čudno?

  • Žurnalček 20:28 06.julij 2015.

    Če jaz dobro vidim, je rudo ostalo priklopljeno na kamion in se je izpulilo iz svojega ležišča na prikolici. Se pravi teh. napaka in ne šlamparija voznika oz. površen priklop.

  • Danilo Bedek 20:17 06.julij 2015.

    Prvo je vprašanje zakaj in kako se lahko polpriklopnik odpne? Drugo pa je vse prikolice, ko se dovod zraka prekine (cevi pretrgajo) zavore zablokirajo torej zakaj niso?