Vizita za živali > Novice
134 ogledov

Pri mejnem prehodu Fernetiči znova zasegli kužke

Maltežani Profimedias
Mladičke so oddali v zavetišče, njihovo zdravstveno stanje je dobro.

Italijanska Guardia di Finanza je nadzorovala dogajanje na mejnem prehodu Fernetiči in znova našla štiri mlade pse, ki jih je pripeljal preprodajalec iz Romunije.

Gre za štiri mladičke maltežane, seveda brez rodovnika in brez potnega lista, ki so bili nekoliko mlajši od 12 tednov, poroča Il Gazzettino. Psički niso bili cepljeni, namenjeni pa so bili preprodaji, najverjetneje so bili pripeljani iz ene od tako imenovanih pasjih tovarn v Romuniji.

Vse več preprodajalcev 

Mladičke so oddali v tamkajšnje zavetišče, zaskrbljeni pa so nad velikim številom preprodajalcev  nerodovniških psov, ki niso ne cepljeni in ne čipirani. Preprodajalec bo moral plačati globo med 6.000 in 12.000 evri.

Vsi psi so bili na srečo v dobrem zdravstvenem stanju, za pse iz pasjih tovarn je sicer značilno, da pogosto zbolijo, predvsem za pasjo kugo in tudi poginejo.

V zadnjega pol leta so samo na tem območju odkrili že tri avtomobile, v katerih so prevažali pse zaradi te nezakonite prakse, skupno so našli 17 mladičev in izrekli za 33.000 evrov kazni.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.