Šport > Nogomet
24 ogledov

Pri Olimpiji izkušeni Srb

Miroslav Radović EPA
Olimpijo je okrepil 32-letni napadalec Miroslav Radović. Podpisal je za leto in pol.

Miroslav Radović je pred prihodom v Ljubljano nosil dres kitajskega prvoligaša Hebei China Fortune Reserves, s katerim se je sporazumno razšel konec januarja. Pred tem je pustil globok pečat v vrstah varšavske Legije, kamor je prišel leta 2006 iz beograjskega Partizana. V devetih sezonah je klubu iz poljskega glavnega mesta pomagal osvojiti sedem lovorik, od tega dva naslova državnega prvaka.

V poljski ekstraklasi je zabeležil 227 nastopov, ob tem pa dosegel 54 zadetkov in vknjižil 46 asistenc. "S prihodom Miroslava Radovića smo dobili novo širino v konici napada. Njegova nogometna pot je prežeta z izvrstnimi dosežki in rezultati. Nogometaš, ki je v karieri nosil dres dveh velikanov kot sta beograjski Partizan in varšavska Legija, si vsekakor zasluži veliko spoštovanje. Ni skrivnost, da smo potrebovali vsaj še enega izkušenega igralca, ki bo s svojim znanjem in vplivom pomagal ostalim trem napadalcem pri soočanju s vsakodnevnimi pritiski in visokimi pričakovanji. Radović je brez dvoma velika okrepitev za Olimpijo. Čeprav se nam bo priključil šele v zadnji tretjini priprav na spomladanski del sezone, sem prepričan, da bo velika dodana vrednost za naše moštvo," je dejal trener zmajev Marko Nikolić.

Strateg Olimpije tako ni skrival navdušenja nad novo odmevno okrepitvijo, ki se bo v napadu priključila Ezekielu Hentyu ter prišlekoma v tem prestopnem roku Blessingu Elekeju in Juliusu Wobayu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.