Magazin > Lepota & telo
56 ogledov

Pri socialni fobiji pomagajo kisle kumarice

kisle kumarice Profimedias
Trpite za socialno fobijo? Ste nemirni in tesnobni, ko vas obdaja veliko tujih ljudi? Znanstveniki so našli preprosto in malce bizarno zdravilo, ki ga ima prav vsak doma v hladnilniku.

Če ste ena tistih oseb, ki iz hamburgerja skrbno odstrani kislo kumarico, raje preberite, kaj so dognali znanstveniki in še enkrat premislite, če jih ne bi raje obdržali.

Znanstveniki na Univerzi v Marylandu so našli tesno povezavo med kislimi kumaricami in socialno fobijo. Ljudje, ki redno jedo kisle kumarice ali kislo zelje, naj bi imeli pomanjšane možnosti za živčnost ob vsakdanjih opravkih, predvsem ob spoznavanju novih ljudi. Znanstveniki so bili precej presenečeni, ko so našli povezavo med duševnim zdravjem in želodcem.

"Možno je, da probiotiki v fermentirani hrani spreminjajo okolje v črevesju, ki naj bi bilo po novih ugotovitvah povezano s socialno anksioznostjo," je povedal profesor Matthew Hilimire in dodal: "Mislim, da je zelo fascinantno, da lahko mikroorganizmi v našem črevesju vplivajo na naš um."

Komentarjev 1
  • h3o 08:36 27.junij 2015.

    ali so ti znanstveniki morda pod vplivom kakih substanc?