Svet
12 ogledov

Pri voznikih evropskih poslancev našli propagandni material IS

Protiteroristične operacije v Bruslju EPA
Oba voznika, ki sta bila zaposlena pri zasebnih podjetjih, so odpustili iz službe, policija pa je uvedla preiskavo.

Pri voznikih, ki sta pogodbeno sodelovala z Evropskim parlamentom v Strasbourgu in Bruslju, so našli propagandni material skrajne sunitske skupine Islamska država (IS), poroča nemški politični tednik Der Spiegel.

Po navedbah časnika, ki se sklicuje na več virov, povezanih z zadevo, so zgoščenke s propagandnim materialom IS našli pri enem vozniku v Strasbourgu in pri enem v Bruslju. Oba voznika, ki sta bila zaposlena pri zasebnih podjetjih, so odpustili iz službe, policija pa je uvedla preiskavo. Kdaj se je to zgodilo, časnik ne omenja. Evropski parlament pojasnil o tem še ni dal, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Tudi kriminalna preteklost

Odkrili naj bi tudi, da ima več voznikov kriminalno preteklost, zaradi česar se je konferenca predsednikov, ki jo sestavljajo predsednik Evropskega parlamenta in predsedniki političnih skupin, odločila, da bodo voznike odslej zaposlovali neposredno pri parlamentu in ne več preko pogodbenih sodelavcev. "Žal je dodatni varnostni nadzor pokazal, da je imelo več oseb policijsko kartoteko," po navedbah Spiegla piše v nedavnem sklepu srečanja konference predsednikov.

Po podatkih časnika v Bruslju s parlamentom sodeluje 65 zasebnih podjetij, v Strasbourgu pa 85. 23 voznikov pa je že zaposlenih v Evropskem parlamentu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.