Slovenija
19 ogledov

Približujejo se močni nalivi

meteoalarm Arso
Državo bodo zajeli močni nalivi, precej se bo tudi ohladilo. Zaradi obilnega dežja bodo naraščali vodotoki in hudourniki.

Začelo se bo zjutraj, od severozahoda se namreč proti Alpam pomika hladna fronta. Padavine, med njimi bodo lahko tudi nevihte, se bodo s severa dopoldne razširile nad vso Slovenijo.

Količina padavin - predvsem v severni, zahodni in osrednji Sloveniji - bo predvidoma dosegla od 50 do 100 litrov dežja na kvadratni meter, to pa pomeni naraščanje manjših vodotokov in hudournikov. Kot so zapisali na Agenciji za okolje RS (Arso), so na izpostavljenih območjih možna tudi občasna razlivanja vodotokov in hudournikov. 

Oranžni alarm na zahodu

Arso je za zahodno polovico države razglasili oranžno stopnjo vremenske ogroženosti in rumeno za vzhodno.

Hladneje bo. Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 15, ob morju in na Goriškem pa okoli 19 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 21, na Primorskem in na jugu do 25 stopinj.

Hladna fronta do srede

Po podatkih vremenoslovcev bo deževje na srečo hitro ponehalo in to že v sredo zjutraj, ko bo deževalo le še ponekod na jugu države. Čez dan bo na Primorskem pretežno jasno, drugod spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami. Burja na Primorskem bo postopno oslabela.

Od srede dalje bo tako k nam dotekal toplejši zrak, a vročine še ne bo, najvišje dnevne temperature od četrtka naprej nad 25 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.