Slovenija
43 ogledov

Priboljšek k plači vse redkejši

Jože Colarič Saša Despot
Najvišjo božičnico bodo dobili v Krki.

Božičnice se lahko veselijo zaposleni v Telekomu, Krki, Petrolu, Skupini Laško, Aerodromu Ljubljana in Bayerju. 

V Krki bo najvišja: 1.258 evrov bruto bodo podelili 20. decembra; prejeli jo bodo tudi zaposleni prek zaposlitvenih agencij. V Petrolu bo tako kot lani znašala 746 evrov bruto, izplačana pa bo 13. decembra. Enaka kot lani bo tudi v Skupini Laško, po neuradnih informacijah 800 evrov bruto. 

Dve nagradi na leto

Zaposleni v Aerodromu Ljubljana so letos zaradi uspešnega poslovanja avgusta že prejeli 400 evrov bruto, ker bo poslovanje dobro, pa načrtujejo še en dodatek, kolikšen in kdaj, pa še ni določeno. V Bayerju bodo decembra dobili 300 evrov neto božičnice, nagrada za dobre poslovne rezultate in individualno uspešnost pa se izplačuje aprila. V Telekomu pa bodo zaposleni decembra dobili 150 evrov bruto, nagrado za dobre poslovne rezultate pa izplačujejo aprila. V Tušu so dejali, da bodo ob koncu leta obdarovali 18 tisoč otrok, med katerimi so tudi otroci zaposlenih.

Odločitve o božičnici še niso sprejeli v Vzajemni, Mercatorju, Luki Koper, Holdingu Slovenske elektrarne, Zavarovalnici Triglav, Geoplinu, Leku, Savi in NKBM, kjer so spomnili, da je niti lani niti predlani niso imeli, v Triglavu pa so opozorili, da je vezana na poslovne rezultate, ki bodo znani šele tik pred koncem leta. 

 

Komentarjev 6
  • Kristjan Ivancic 09:18 02.januar 2014.

    po pripripovedih direktorja cimos senožeče smo tudi v senožečah skoraj dosegli cilj vseh naročil a vendar nismo dobili božičnice.Verjetno so si jo razdelili kar "glavni" na cimosu.

  • Mrcina 16:38 02.december 2013.

    Dobri so. Mi letos niti regresa nismo dobili izplačanega, kaj šele da bi prišlo do kakega "prisluha" o božičnici :(

  • Mrcina 16:38 02.december 2013.

    Dobri so. Mi letos niti regresa nismo dobili izplačanega, kaj šele da bi prišlo do kakega "prisluha" o božičnici :(