Slovenija
4 ogledov

Pričakuje dobrega menedžerja

UKC Anže Petkovšek
Ministrica pojasnila, zakaj vlada ni dala soglasja k ponovnemu imenovanju Simona Vrhunca.

Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc na čelu Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana pričakuje kompetentnega, strokovnega in odgovornega menedžerja, ki bo bolnišnico vodil tako da bo poslovala pozitivno. Glavni očitek v. d. direktorja Simonu Vrhuncu je bil namreč poleg slabe organizacije dela tudi visoka komulativna izguba.

Vrhunec bi kot generalni direktor ene največjih organizacij v državi, s 7600 zaposlenimi in več kot 420 milijoni evrov letnega prometa, moral izvesti vse notranje organizacijske in druge ukrepe, ki jih dober menedžer naredi, da v takih primerih, kot je bil izredni naval obolelih z gripo, ne bi prihajalo do kratkih stikov in preobremenitve osebja, je ob robu današnje nacionalne konference za redke bolezni na Brdu pri Kranju poudarila ministrica.

Vlada soglasja Vrhuncu ni dala

To je bil en izmed ključnih razlogov, zakaj vlada v četrtek ni dala soglasja k ponovnemu imenovanju Vrhunca za generalnega direktorja UKC Ljubljana. Kot drugi razlog je ministrica navedla, da si je v preteklih letih UKC Ljubljana nabral kar nekaj akumulirane izgube ter da zamuja s plačili dobaviteljem.

Ministrica je prepričana, da se bolnišnice da voditi tako, da poslujejo pozitivno. "Dobri menedžerji to poznajo in vedo, kako je to treba narediti," je dejala ministrica, ki takega menedžerja pričakuje tudi na čelu ljubljanskega UKC. "Zagovarjam namreč, da morajo biti menedžerji v bolnišnicah kompetentni, zelo strokovni in odgovorni ljudje," je poudarila.

Komentarjev 1
  • dragec 14:21 27.februar 2015.

    Super zamenjava za Vrhunca, predlagam Fakina