Slovenija
16 ogledov

Drugim le obljube

Stavka v CPL Anže Petkovšek
CPL. Dolgove poravnali štirim delavcem in se tako v zadnjem hipu izognili stečaju podjetja.

“Delavci, ki so dobili plače, niso več aktivno legitimirani za vložitev predloga za stečaj,” trdijo v podjetju Patera, katerega direktor Ranko Mimović je tudi lastnik skupine CPL. Včeraj so štirim delavcem CPL, ki so vložili predlog za stečaj, namreč poravnali plače in prispevke za oktober, november in december ter lanskoletni regres. Okoli 250 drugim obljubljajo, da bodo to storili v naslednjih dneh.

Delali bi naprej

“Da so predlog za stečaj podjetja vložili le štirje delavci, je bila individualna odločitev. V sindikatu smo imeli pripravljeno dokumentacijo za vse, a brez njihovega pristanka ne moremo narediti ničesar,” pojasnjuje generalni sekretar Pergama Jakob Počivavšek. Meni, da gre pri poplačilu le štirih delavcev za “poskus nekakšnega manevra, ki ne bi smel vplivati na odločitev sodišča”. V Pergamu namreč menijo, da zaradi trimesečnega zamujanja plač obstaja zakonska podlaga za stečaj podjetja; o tem naj bi zdaj sodišče odločilo v 30 dneh. Odločilni bodo verjetno argumenti, ali je zamuda pri plačah nastala 15. ali 16. februarja. V Pergamu upajo, da bo odločitev prišla hitreje kot v enem mesecu, nato pa se bodo odločili, kako dalje. V podjetju Patera pa trdijo, da je njihov cilj, “da v najkrajšem možnem času uredimo odnose z delavci in da vzpostavimo razmere za nadaljevanje dela v podjetju CPL”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.