Magazin > Lepota & telo
174 ogledov

Prigrizki, ki topijo praznične kalorije

avokado Cveto Sonc
Kaj jeste med obroki, je bolj pomembno, kot morda mislite. S temi prigrizki boste stopili kalorije, nabrane med decembrskimi prazniki.

Ameriško ministrstvo za kmetijstvo je naredilo raziskavo, kako prigrizki med glavnimi obroki vplivajo na naše zdravje in na naše telo. Večina prigrizkov, po katerih posegamo, ima veliko kalorij in preveč soli ali sladkorja. Raje sezite po zdravih in okusnih prigrizkih, ki vam bodo raztopili odvečne obloge, ki ste jih nabrali med decembrskim rajanjem. "Če izberemo prave prigrizke, nam lahko ti dajo veliko energije in če izberemo pravilno, lahko dobimo veliko vitaminov in mineralov,“ je povedala nutricistka Susan Bowerman.

Jabolko s posnetim mlekom
"Katerokoli sadje je odličen prigrizek. Dodajte malce beljakovin, ki ohranja vašo energijo kar nekaj ur, med tem ko jo ogljikovi hidrati hitro porabijo,“ pravi Susan. Veliko jabolko zalijte s skodelico posnetega mleka. Po želji lahko dodate žitarice.

Avokado s kozjim sirom
Iz polovice avokada odstranite koščico in luknjo napolnite s kozjim sirom.

Polnozrnati kreker s tuno
Koruzne ali polnozrnate krekerje obogatite s pusto tuno. Lahko dodate tudi zelenjavo.

Rakci z jogurtom
Rakce, kuhane v rahlo slani vodi, zalijte z grškim jogurtom. Po okusu dodajte kumaro, avokado ali papriko.

Šparglji z jajci
Naredite si solato iz špargljev, dodajte čebulo in kuhano jajce.

Ledene kocke zelenega čaja
Skuhajte zeleni čaj in ga nalijte v majhne plastične posodice ter jih postavite v zamrzovalnik. V čaj vstavite zobotrebec in čez nekaj ur se lahko sladkate z ledenimi kockami.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.