Magazin > Film & Glasba & TV
37 ogledov

Prihaja epska pustolovščina Warcraft

warcraft
1/6
Žurnal24 main
V Sloveniji si bomo med prvimi na svetu ogledali filmsko ekranizacijo globalnega fenomena, ki sliši na ime Warcraft.

Epska pustolovščina nas bo popeljala v čas prvega Warcrafta, ko pride do prvega stika ali, bolje rečeno, trka med ljudmi in orki. Miroljubno kraljestvo Azeroth se namreč znajde na robu vojne, ko ga pretrese vdor strašljivih orkovskih bojevnikov, ki bežijo iz svojega umirajočega doma, da bi kolonizirali novo področje. Z odprtjem portala, ki povezuje oba svetova, eni vojski grozi uničenje, drugi pa izumrtje. Glavno besedo pri reševanju konflikta bosta imela dva heroja iz vsake strani: predstavnik ljudi Anduin Lothar in predstavnik orkov Durotan. Neustrašna bojevnika bosta odločala o usodi njunih družin, civilizacij in domov.

Warcraft: Začetek si bo v naših kinematografih možno ogledati že 26. maja!

Nekaj zanimivosti:

  • Režiser filma Duncan Jones (Moon in Izvorna koda) je sin glasbenika Davida Bowieja.
  • Enega od karakterjev v filmu je oblikoval Slovenec. In sicer je režiser Duncan Jones njegov dizajn opazil na spletu, ga kontaktiral in kasneje uporabil v filmu.
  • World of Warcraft se je pojavil tudi v epizodi South Parka Make Love, Not Warcraft, v kateri so Stan, Kyle, Cartman in Kenny zasvojeni z igranjem igre WoW. Epizoda je prejela nagrado emmy in velja za eno najboljših epizod South Parka vseh časov.

Igralska zasedba: Travis Fimmel, Paula Patton, Ben Foster, Dominic Cooper, Toby Kebbell, Ben Schnetzer, Rob Kazinsky in Daniel Wu

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.