Magazin > Film & Glasba & TV
33 ogledov

Prihaja Mali Budo

film Mali Budo Karantanija cinemas
Konec meseca v slovenske kinematografe prihaja srbska komedija Mali Budo, ki skozi oči osemnajstletnika prikazuje zloglasno nočno življenje Beograda.

Mali Budo je razvajen sin podgoriškega kirurga, ki med operacijo usmrti edinca lokalnega mafijca. V želji, da bi malega Budo rešil pred morebitnim krvnim maščevanjem, ga oče pošlje v Beograd. Njegove prijateljsko-sorodstvene veze pa sina pahnejo v vrtinec črno humornih dogodivščin, nesporazumov in težav, ki na duhovit način prikažejo prvo srečanje naivnega mladostnika s srbsko prestolnico. 

V filmu režiserja Danila Bećkovića igrajo Petar Strugar, Sergej Trifunović, Petar Božović, Tihomir Stanić in Hrisitna Popović. Scenarist filma Dimitrije Vojnov pravi, da je film "večslojen in se kljub črnemu humorju, pokvarjenosti in hudobijam na koncu izkaže za zgodbo o velikem prijateljstvu, ki navadno nastane iz nesporazumov“. 

Film bo premierno predstavljen 28. oktobra v kinu Komuna, od 30. oktobra pa bo na rednih sporedih slovenskih kinematografov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.