Šport > Nogomet
35 ogledov

Prihaja mladinska Liga prvakov

španska u-19 reprezentanca EPA
Že v naslednji sezoni naj bi zaživelo novo tekmovanje pod okriljem Uefe, ki bo združevalo najboljše evropske klube. Šlo bo za nekakšno mladinsko ligo prvakov, v kateri bodo s svojimi U-19 ekipami sodelovali klubi, ki si bodo zagotovili nastopanje v 'običajni' Ligi prvakov.

Že v naslednji sezoni naj bi zaživel Uefin mladinski pokal. V njem bo nastopalo istih 32 klubov kot v Ligi prvakov, toda s svojimi mladinskimi moštvi. Skupinski sistem bo enak kot v najboljšem evropskem klubskem tekmovanju, tudi razpored tekmovanja bo prilagojen Ligi prvakov, mladinci bodo namreč igrali nekakšne 'predtekme' svojim starejšim kolegom.

V praksi bo to pomenilo, da če se bosta v prvem kolu skupinskega dela Lige prvakov srečala npr. Real Madrid in AC Milan, potem bosta mladinski ekipi obeh klubov svojo medsebojno tekmo odigrali že dan pred 'pravim' obračunom.

Tako kot v najelitnejšem nogometnem tekmovanju bosta iz osmih skupin s po štirimi moštvi napredovala dva najvišje uvrščena kolektiva, 16 uspešnih ekip pa bo šlo nato v žreb, ki bo določil pare osmine finala. Izločilni boji bodo odločeni v zgolj eni tekmi.

Madridska generacija 95' stopa na oder

V Uefinem mladinskem pokalu bodo lahko nastopali nogometaši do 19. leta starosti, torej tisti, ki so rojeni leta 1995 ali pozneje. Tega tekmovanja se zelo veselijo pri Real Madridu, ki ima v mlajših kategorijah nekaj zelo nadarjenih igralcev, tako da v španski prestolnici odkrito pogledujejo proti prvemu evropskemu naslovu v tej kategoriji. Za rekorderja po številu evropskih naslovov je v popolnosti zadovoljivo le biti najboljši na Stari celini.

Sicer je velik del ekipe, ki bo zastopala Madrid v novonastalem tekmovanju, letos še del selekcije U-17. V njej je nekaj obetavnih talentov, pod vodstvom Morientesa tako trenirajo Álex Craninx, José León, Mario Hermoso, Enzo Zidane in Agoney. Nekaj perspektivnih nogometašev je tudi v sedanji selekciji U-18, med njimi so Iván Sáez, Jaime Sánchez in Marcos Legaz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.