Slovenija
13 ogledov

Prihaja peklenska vročina

Vročina Boštjan Tacol
Čaka nas vroč in suh konec tedna. Temperature se bodo povzpele do 35 stopinj Celzija.

Prihodnji dnevi bodo sončni in vroči. Danes se bodo dnevne temperature že povzpele nad 30 stopinj Celzija, še večjo vročino pa je pričakovati konec tedna, ko bodo temperature dosegle 35 stopinj Celzija. "Vročina bo predvidoma najhujša v nedeljo in še v ponedeljek, ko bodo najvišje dnevne temperature lahko morda kje presegle 35 stopinj. Predvsem bi to veljalo za vzhodno Slovenijo, se pravi obrobje Panonske nižine, in Belo krajino," je povedal meteorolog Brane Gregorčič.

To je drugi letošnji vročinski val, ki bo trajal vsaj do polovice prihodnjega tedna. "Do nedelje, ponedeljka se bo vročina stopnjevala, potem od torka naprej se bo pa povečala možnost nastanka vsaj popoldanskih neviht, tudi ozračje bo za nekaj stopinj hladnejše, vendar bodo dnevne temperature še vedno blizu 30 stopinj. Kakšne resne osvežitve tudi v sredini prihodnjega tedna še ne pričakujemo," dodaja Gregorčič.

Vročinske nevihte niso povsem izključene

Jutri je manjša verjetnost vročinskih neviht, predvsem v alpskem svetu, medtem ko padavin konec tedna zagotovo ne bo, trdi Gregorčič.

Vročinski rekordi na Hrvaškem

Še bolj vroče bo na sosednjem Hrvaškem, poroča 24sata. Najhuje bo od petka do torka, ko se bo v notranjosti države in ponekod na Jadranu živo srebro povzpelo do 39 stopinj Celzija. Osvežitve ne pričakujte niti ponoči, saj bodo temperature višje od 20 stopinj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.