Slovenija
51 ogledov

Prihaja prava zima

Mrzlo vreme Profimedias
Padavine bodo ponehale, čaka nas pretežno suh vikend. A prihaja hladnejši zrak, v začetku dneva bodo jutra pod ničlo, čez dan pa največ do pet stopinj Celzija.

Vremenoslovci za soboto napovedujejo oblačno vreme. "Dež bo dopoldne postopno ponehal, le ponekod na jugozahodu bodo popoldne nastale posamezne plohe," pravijo pri Agenciji za okolje. "Na Primorskem bo pihala šibka burja, ki bo popoldne ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do 12, najvišje dnevne od 7 do 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija.

V nedeljo bo pretežno oblačno in večinoma suho. Po nižinah bo precej megle ali nizke oblačnosti.

Mrzel polarni zrak

V noči na ponedeljek bodo ponekod prehodno manjše padavine, zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. "V ponedeljek bo delno jasno, predvsem v osrednjem delu Slovenije bo sprva še oblačno," napovedujejo pri Arso. "Pihal bo jugovzhodni do severovzhodni veter, na Primorskem zmerna burja. Hladneje bo. V torek bo pretežno jasno. Veter bo oslabel. Še hladneje bo."

V torek in sredo bo povečini jasno, jutranje temperature bodo v večjem delu Slovenije pod ničlo, dnevne pa le do 5 stopinj Celzija. "Severni veter bo počasi slabel," pravijo pri Arso. "Tudi v četrtek bo še suho vreme. Verjetnost padavin se bo nekoliko povečala v petek in soboto, ko bo tudi malo topleje."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 06:51 27.november 2016.

    ja in najmanj 15 minusa čez dan in ponoč preko 30 minusa bi moralo biti da bi sploh lahko napisali polarni zrak ,pa še to je premila temperatura

  • tudbognasvečnereši 11:18 26.november 2016.

    Ne vem koliko je star avtor tega članka, da prihaja prihaja prava zima.Pravih zim že dooooooolgo ni več.

  • Papaja Popi 08:23 26.november 2016.

    Mrzel polarni mraz.Bla , bla.....Novinarji pa res znate pretiravat.Minus 5 stopinj, pa kaj je to.Pojma nimate, kaj polarni mraz sploh je in kaj to pomeni.Upam da vam zmrznejo riti, ki se grejejo na stolčkih.