Šport > Nogomet
28 ogledov

Prihaja tri tisoč angleških navijačev

Angleški navijači EPA
V razprodanih Stožicah bodo imeli močno podporo s tribun tudi varovanci Roya Hodgsona, saj jih bo bodrilo kar tri tisoč navijačev.

Nogomet ima na Otoku bistveno večjo vlogo v družbi kot v Sloveniji, kar se lepo vidi pri navijačih, ki ga jemljejo kot pomemben del vsakdana. Ti ne obiskujejo redno le domačih tekem, ampak se vselej v velikem številu odpravljajo tudi na gostovanja po Evropi, kjer praviloma izkoristijo prav vse vstopnice, ki so jim na razpolago. Tako je, ko spodbujajo svoje klube, prav nič drugače ni niti z reprezentanco.

V preteklosti so marsikatera mesta s strahom pričakovala prihod angleških navijačev, saj so ti sloveli po huliganskih izpadih, toda v zadnjem obdobju so takšne skrbi povsem odveč. Še več, gostje iz domovine nogometa so nadvse dobrodošli. Predvsem lastniki barov si manejo roke, saj pivo teče v potokih in tako zaslužijo bistveno več kot sicer.

Medtem ko ljubljanski gostinci z navdušenjem pričakujejo trume angleških navijačev, je situacija pri slovenskih reprezentantih nekoliko drugačna. Gostujoči privrženci okroglega usnja so namreč dobili kar tri tisoč vstopnic, kar pomeni, da bodo zavzeli približno petino stadiona v Stožicah.

Varovanci Srečka Katanca bi si zagotovo želeli, da bi bila na tribunah večja razlika, toda ob nastali situaciji računajo, da se bodo slovenski navijači potrudili in preglasili Angleže. Na takšnih dvobojih veliko vlogo igra tudi podpora s tribun.

Komentarjev 1
  • h3o 14:42 12.junij 2015.

    kaj pa bodo navijači navijali? :D