Avto
63 ogledov

Prihaja up GTI, za pokušino streljaj od Slovenije

Volkswagen up GTI koncept
1/4
Žurnal24 main
Festival GTI ob Vrbskem jezeru ima morda najboljše čase že za seboj, a to še ne pomeni, da ne bo Volkswagen tam predstavil zanimive novosti.

Za festival ljubiteljev VW vozil, ki se bo ob Vrbskem jezeru z uradnim programom odvijal prihodnji konec tedna, je tovarna pripravila nov koncept GTI. A to ni običajni GTI, temveč je najmanjši GTI doslej. 

Konceptni model up GTI nakazuje, da bodo pri znamki tri znamenite črke v prihodnje namestili še na svoj najmanjši izdelek in s tem konkurirali malim petardam, kot sta fiat 595 abarth, opel adam S ali renault twingo GT. To naj bi se zgodilo že prihodnje leto. 

Up GTI ima najmočnejšo različico 1,0-litrskega motorja, ki jo poznamo že iz nekaterih drugih koncernskih avtov. Zmore 84 kW (115 KM). Avto skupaj tehta le 997 kilogramov, zato je razmerje moč/kilogram dobra. 

Pri Volkswagnu pravijo, da je motor zelo čist, saj da ustreza prihodnjemu WLTP standardu o emisijah. Glede zmogljivosti pa sta zanimiva podatka, da do 100 km/h pospeši v 8,8 sekunde, končna hitrost je kar 196 km/h. To je ob približno isti moči hitreje kot je denimo zmogel golf GTI prve generacije. 

Konceptni up GTI je opremljen z rdečo črto na prednjem delu, bolj nabuhlim videzom in nižjim podvozjem, na katerega so nameščena 17-palčna platišča. Ko bo v serijski proizvodnji, bo na voljo v petih barvah. 

Če notranjost ne bi bila karirasta, bi bilo to veliko presenečenje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.