Slovenija
23 ogledov

Prihajajo nevihte in močni nalivi

vreme dežnik dež nevihta Shutterstock
Pred nami so sivi in deževni dnevi, nekaj sonca se bo pokazalo le v nedeljo in ponedeljek.

"V naslednjih dneh nas čaka predvsem dež," vremensko napoved strne dežurni vremenoslovec pri agenciji za okolje Brane Gregorčič. Količine dežja ne bodo zanemarljive, najbolj kritičen pa bo petek. Po Gregorčičevih besedah se bo močnejše deževje začelo v noči na petek. A glede na količino padavin do zdaj še ni razloga za skrb. "O tem, ali bomo izdali opozorilo, bomo odločali jutri," pravi.

Nevihte in nalivi

Dež se bo v petek tako razširil nad vso Slovenijo, vmes pa bodo tudi nevihte z močnejšimi nalivi. Več padavin bo v zahodnih in južnih krajih, napoveduje Gregorčič.

V soboto bo spremenljivo oblačno, še bodo nastajale krajevne plohe. V nedeljo in ponedeljek se obeta kratko izboljšanje vremena z nekaj sončnimi žarki. A te bodo že v torek spet zagrnili oblaki: "Prihodnji teden k nam znova prihaja vremenska motnja".

Topleje v nedeljo

V nedeljo se nam obetajo tudi malo višje temperature; namerili bomo od 18 do 20 stopinj Celzija. Do takrat bodo temperature podobne sedanjim, torej od 11 do 16 stopinj Celzija, le med dežjem lahko padejo za stopinjo ali dve, še pravi Gregorčič.

Komentarjev 1
  • Scott 15:12 09.oktober 2013.

    Naj namoči, saj je jesen, da le ne bo zopet kriv Janez Janša.?