Slovenija
17 ogledov

Prihajata dve pošiljki snega

Sneženje v Zavrčah pri Mislinji Bralec Uroš in bralka Andreja
V soboto in v noči na nedeljo lahko zapade do 10 centimetrov snega. Nato bo sledilo suho obdobje. Sneg nas spet lahko preseneti sredi prihodnjega tedna.

Danes bo pretežno jasno. V višjih legah in ponekod na severovzhodu države bo pihal severozahodni veter. Nizka oblačnost na Primorskem se bo čez dan prehodno razredčila, a se bo proti večeru spet zgostila. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 12 stopinj Celzija.

V petek bo sprva precej jasno z jutranjo meglo po nižinah. Na Primorskem in Notranjskem se bo zadrževala nizka oblačnost, ki se bo popoldne širila tudi nad osrednjo Slovenijo. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do –5, na Primorskem okoli 3, najvišje dnevne od 4 do 9 stopinj Celzija.

Za konec tedna sneg

V noči na soboto se bo pooblačilo, v zahodni in osrednji Sloveniji bo začelo rahlo deževati. Padavine se bodo okrepile in zajele vso državo. "Prešla nas bo hladna fronta, povezana s ciklonom nad Sredozemljem. V soboto se bo začelo z dežjem, nato pa se bo meja sneženja čez dan spustila do nižin. V gorah lahko zapade 25 centimetrov snega ali celo več, po nižinah pa od pet do deset centimetrov," nam je dejal dežurni meteorolog Brane Gregorčič z Agencije RS za okolje (Arso). V noči na nedeljo bodo padavine ponehale, v nedeljo pa se bo delno razjasnilo.

Hladno bo

Sneg se bo po napovedih meteorologa obdržal nekaj dni. "Jutranje temperature bodo pod ničlo, dnevne pa nad nič. Dni, ko bodo temperature cel dan pod ničlo, ne bo. Zima se bo nadaljevala predvsem v gorah. Po nižinah pa se bodo obdobja menjala. Nekaj časa bo topleje, nekaj časa pa hladneje s snegom. Nova pošiljka nas lahko preseneti že sredi prihodnjega tedna," je še dejal Gregorčič.

Komentarjev 2
  • r.andreja 02:28 01.februar 2013.

    js tut ne :) ne da se mi več čistit avta :D

  • HansAndersen 13:58 31.januar 2013.

    nočem več snega, grrrrr :)