Slovenija
16 ogledov

Prihodnji teden 20 stopinj Celzija

narava jesen Shutterstock
Temperature se bodo v začetku prihodnjega tedna dvignile do 20 stopinj celzija

Po tem, ko je minuli konec tedna v visokogorju in sredogoprju že zapadel sneg, bodo temperature prihodnji teden skoraj poletne.

Danes bo na zahodu in ponekod v osrednjih krajih sicer zmerno do pretežno oblačno, ponekod na Primorskem in Notranjskem bo rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno, marsikje po nižinah se bo večji del dopoldneva zadrževala megla. Popoldne bo na severovzhodu pihal južni ali jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16 stopinj C, napovedujejo na agenciji za okolje.

Jutri sonce in  do 20 stopinj

Jutri bo na vzhodu večinoma sončno, bolj oblačno bo v zahodni polovici Slovenije. Predvsem v Posočju in ponekod na Notranjskem bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 12, v zatišnih legah okoli 3, najvišje dnevne od 14 do 20 stopinj C.

Tudi v torek bo na vzhodu večinoma sončno, več oblačnosti bo v zahodni polovici države. Ponekod na Primorskem in Notranjskem bo občasno rahel dež. Pihal bo jugozahodnik.

V sredo hladneje in dež

V noči na sredo in v sredo bo deževalo. Dež bo v sredo popoldne postopno ponehal. Hladneje bo, zapihal bo severni veter, na Primorskem burja.

 

Nad jugozahodno Evropo je ciklon z vremensko fronto, nad vzhodno in severno Evropo pa močan anticiklon. Nad naše kraje doteka od jugozahoda toplejši in postopno bolj vlažen zrak.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 18:45 23.oktober 2016.

    Žurnalu vremensko napoved piše Mirko Strojan na podlagi tarot kart,tko,da je 100% sigurno,kar so napovedal,velja pa za Avstralijo in Novo Zelandijo tole zgoraj.

  • KOJAK 14:24 23.oktober 2016.

    Če bodo take temperature jim bo termostat na radiatorjih prekinil dotok in ne bodo nič porabili.

  • Francesco Sinibaldi 14:23 23.oktober 2016.

    With a martin...A reddishmelody is thefirst romancethat appearson your eyes,and there, inthe sunshine,a delicate candlerevives ona rose.Francesco Sinibaldi