Šport > Nogomet
59 ogledov

Prihodnost nogometne igre

žoga senzorji adidas Youtube
Adidas predstavlja nogometno žogo prihodnosti miCoach Smart Ball, ki bi po besedah predstavnika podjetja lahko v nekaj letih postala stalnica na največjih nogometnih tekmovanjih na svetu.

MiCoach Smart Ball je idealen pripomoček za tiste, ki si želijo hitrih povratnih informacij o hitrosti, rotaciji in letu žoge. Revolucionarna žoga se po karakteristikah ne razlikuje ob običajne, njen namen pa je zagotavljanje boljšega individualnega treninga, saj bodo lahko nogometaši s pomočjo vgrajenih senzorjev svoj strel izpopolnili do potankosti.

''Smart Ball je nogometna žoga s senzorjem, ki je vgrajen v žogo in meri hitrost, rotacijo, udarec in let. Ko jo brcnete, bo podatke posredovala mobilni aplikaciji,'' je pojasnil predstavnik Adidasa.

Na vprašanje, ali bi lahko žogo nekoč spremljali na tekmah Lige prvakov, pa je odvrnil: ''Zagotovo. V desetih letih lahko pričakujemo žogo, ki bo merila vsak udarec, vsak dotik in bo podatke pošiljala navijačem, da bodo lahko videli, kako močan je bil udarec, koliko rotacije in podobno.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.