Magazin > Film & Glasba & TV
60 ogledov

Prihodnost poslušanja

Žurnal24 main
Deezer. Telekom Slovenije je poslovenil glasbeno storitev, ki konkurira portalu Spotify, ponuja 30 milijonov skladb in bo do konca maja za naročnike brezplačna.

Telekom Slovenije od četrtka svojim naročnikom do konca maja brezplačno ponuja sodobno glasbeno storitev Deezer, ki omogoča dostop do zbirke več kot 30 milijonov domačih in tujih skladb ter je zdaj končno na voljo tudi v slovenskem jeziku.

12 milijonov uporabnikov

Vsak naročnik lahko z enim računom Deezer uporablja prek več različnih naprav, si ustvari knjižnice pesmi, sočasno ogleduje besedila pesmi in koristi brezplačni prenos podatkov skladb v mobilnem omrežju Telekoma Slovenije. Deezer je konkurenčen portalom, kot je Spotify (20 milijonov uporabnikov), je na voljo v več kot 180 državah ter ima 12 milijonov mesečno aktivnih uporabnikov in pet milijonov naročnikov.

Pri nas nima konkurence

"S prihodom Deezerja gre tudi Slovenija po poti, ki se je že pred časom nakazala kot prihodnost poslušanja glasbe – streaming. Gre za celovit servis, ki s svojo paleto funkcij omogoča dosti več kot samo poslušanje, tako da konkurence pri nas nima. Glede na privlačno ceno si lahko obetamo odmeven rezultat. V svetu je to predvsem spremenjen način konzumiranja glasbe in padec piratstva. Slovenske glasbe po hitrem pregledu najdemo precej, ne morem pa še reči, ali je količina zadovoljiva in kje so največje luknje. Od glasbenikov pričakujem, da ga bodo pozdravili kot promocijski kanal, prav tako pa tudi kot možnost zaslužka – čeprav nas podobne zgodbe iz tujine učijo, da gre za majhne zneske, pa še to v glavnem za najbolj predvajane izvajalce," je prepričan glasbeni novinar Žiga Klančar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.