Šport
21 ogledov

Dva evrogola pri "penalih" za zmago nad Italijo

Slovenija Danska Vojens kvalifikacije za OI olimpijske igre Jeglič Andersen HZS/Drago Cvetanovič
Slovenska hokejska reprezentanca je dobila prvo pripravljalno tekmo pred odhodom na svetovno prvenstvo. V Mariboru so risi po izvajanju kazenskih strelov odpravili Italijo (4:3). Po dveh zadetkih Boštjana Goličiča, ki je tekmo predčasno končal zaradi poškodbe stegenske mišice, sta Italijane z izjemnima goloma ugnala Robert Sabolič in Luka Bašič.

Po torkovem uradnem začetku priprav je slovenska hokejska reprezentanca danes tudi tekmovalno začela projekt elitnega svetovnega prvenstva 2013. Selektor Matjaž Kopitar ima za zdaj na razpolago še razmeroma mlado zasedbo, brez številnih nosilcev igre, ki imajo še klubske obveznosti. Priprave je Slovenija začela ta teden v Mariboru, kjer bo imela letošnjo bazo pred SP, tu pa bo odigrala tudi še pet pripravljalnih tekem, novo z Italijo že v soboto ob 18. uri.

Na prvi tekmi so Slovenijo zastopali vratarja Robert Kristan in Gašper Krošelj, branilci Sabahudin Kovačevič, Matic Podlipnik, Maks Selan, Klemen Pretnar, Luka Tošič in Miha Štebih ter napadalci Gašper Kopitar, Rok Pajič, Jan Urbas, Boštjan Goličič, Rok Leber, Luka Bašič, Peter Bizalj, Luka Kalan, Gregor Koblar, Gal Koren, Anže Kuralt in Robert Sabolič.

V slovenskih vratih je tekmo začel Kristan, na napadalni strani pa se je hitro izkazal Koblar. Že v četrti minuti je v prvi nevarnejši akciji premagal Adama Dennisa. Toda Italijani so hitro vrnili udarec in izenačili že minuto zatem, Kristana je premagal Diego Kostner.

Bolje pripravljeni Italijani trd oreh

Toda domači so hitro spet prišli do novega vodstva, učinkovit je bil Goličič, ki mu je dobro podal Sabolič. Nadaljevanje prvega dela je prineslo terensko premoč Slovenije, zadetek pa Italiji, potem ko so imeli slovenski tekmeci ob koncu tretjine na ledu skoraj dve minuti dva igralca več in je izenačil Alexander Egger.

Slovenija je v drugem delu hitro povedla, spet je bil učinkovit Goličič. Nato pa je ritem igre nekoliko padel, Slovencem se je tudi poznalo, da še niso uigrani, medtem ko so njihovi zahodni sosedje že v sklepnem delu priprav, saj bodo že čez deset dni nastopili na svetovnem drugoligaškem prvenstvu. Slovenija je imela še dve priložnosti z igralcem več, a ju ni izkoristila.

V zadnjem delu je zaradi poškodbe stegenske mišice led predčasno zapustil danes najboljši slovenski igralec Goličič, Slovenci pa so bili za odtenek nevarnejši. Vseeno pa so se zadetka veselili tekmeci, potem ko je Patrick Iannone izkoristil napako slovenske obrambe za vrati. Tik pred koncem je Nicole Fontaniva z grobim naletom pokosil Roka Leberja, ki je z glavo priletel v ogrado, a se na srečo ni poškodoval.

Podaljšek je prinesel slovensko premoč in nekaj lepih priložnosti, zadetkov pa ne. O zmagi so tako odločali kazenski streli, pri katerih sta bila za domače z izjemnima zadetkoma in preigravanjima uspešna Sabolič in Bašič, zgrešil je Jan Urbas, pri Italijanih pa le Gulio Scandella, tako da je zmaga ostala v dvorani Tabor.

Prijateljska tekma, Maribor:

Slovenija : Italija 4:3* (2:2, 1:0, 0:1, 0:0)
Koblar (4), Goličič (7, 25); Kostner (5), Egger (19), Iannone (58)
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 1
  • zic 10:36 06.april 2013.

    nisem vedel, da se reprezentanca reče skupini fantov iz kurje vasi!!??