Magazin > Film & Glasba & TV
18 ogledov

"Prijateljstvo z Binetom bo začimba komentarjem"

Marko Pavčnik POP-TV-2
Novopečenega komentatorja in kuharskega mojstra Marka Pavčnika smo pred novo sezono Gostilna išče šefa povprašali, kakšna bo njegova vloga in koga bi zaposlil v svoji restavraciji.

Ali se bo vaše komentiranje omejevalo zgolj na kuhanje in kuharske spretnosti ali boste komentirali tudi odnose in druge zadeve?
Svojo funkcijo komentatorja vidim predvsem kot komentator stroke gostinstva in tega se bom poskušal držati. Prepričan pa sem, da se bomo dotaknili tudi tem izven kuhinje.

Zakaj ste se odločili, da sprejmete izziv komentatorja?
Sem že delal na televiziji in moram priznati, da je kar zanimivo. To vidim kot priložnost, da delim svojo strast. Komentirati bo seveda tudi svojevrsten izziv. Veseli me, da so se na POP TV odločili, da bodo stroki pustili prosto pot in ji dali še večji poudarek. Ravno zato me je povleklo v sodelovanje. Poleg tega pa, če me k sodelovanju povabita prijatelj, ki je eden najboljših kuharjev v Sloveniji in ena večjih televizijskih hiš v želji, da bi slišali moje strokovno mnenje – to je tudi svojevrstno priznanje mojemu preteklemu delu.

Ali bo vaše prijateljstvo z Binetom Volčičem kaj vplivalo na vaše komentiranje?
Če ciljate na to, da bom komentiranje prilagajal Binetu, to nikakor ne drži. Vsekakor pa tega ne bom skrival. Čeprav kuhava zelo različno, kot prijatelja pogosto misliva podobno, še posebno glede stroke. Se pa vedno najde neka žgoča tema, kjer se mnenja krešejo in kadar se najdemo prijatelji kuharski mojstri, je debata vedno zelo razgreta. Tako da mislim, da bo najino prijateljstvo bolj kot nek pozitivni dodatek ali začimba komentarjem.

Kakšen mora biti zmagovalec tovrstnega šova? Kakšne kvalitete mora imeti?
Zmagovalca izbere občinstvo. Upam, da bodo prepoznali, da bi zmagovalec moral biti nekdo, ki je discipliniran, resen, organiziran, strokoven. Ni samo kuhar, ampak tudi podjetnik, ki je sposoben ločiti zasebno od profesionalnega. Morda je to tudi moja vloga oziroma vseh nas komentatorjev, da občinstvo opozorimo na določene stvari ali te pomembne elemente pri odločitvi.

Ste spremljali prvo sezono šova?
Da, sem spremljal.

Ali se vam zdi, da je zmagal pravi tekmovalec (Andrej Murko, op. a.)?
Samo dejstvo, da je prišel tako daleč, kaže na neke njegove kvalitete. Končni rezultat pa vendar govori zase. Nekaj je voditi kuhinjo, nekaj povsem drugega pa voditi svoje podjetje. Nemogoče pa je vnaprej predvideti in krivično vnaprej soditi. Ljudje se na pritiske odzovejo zelo različno.

Kaj se vam zdi, da je šlo narobe, da je gostilna predčasno zaprla svoja vrata?
Malce sem že namignil, a kaj več o tem ne bi govoril, saj sam nisem bil vključen v to zgodbo.

Ali se vam menjava nagrade sedaj v drugi sezoni zdi dobra (zmagovalec ne bo najemnik restavracije, temveč bo dobil denar)?
Da, denarna nagrada se mi zdi dobra odločitev. Da odpreš svojo gostilno, je potrebno veliko časa in izkušenj. Redki so, ki se lahko v treh mesecih naučijo dovolj, da odprejo svojo gostilno. Vsak mora sam skozi to izkušnjo. Morda bo tekmovalec izkoristil nagrado in poskrbel za to, da si jih bo nabral. 

Ali bi zmagovalca druge sezone zaposlili v svoji restavraciji?
Na to je treba počakati, da vidimo, kdo se je prijavil in kako bo speljal te tri mesece.

Katerega od tekmovalcev iz prve sezone pa bi zaposlili v svoji restavraciji?
Julijano. Kolikor sem jo uspel spoznati, dela dobro in strokovno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.