Slovenija
15 ogledov

Prijavijo manj, kot dejansko zaslužijo

odvetnik Shutterstock
V zadnjih dveh letih preverili 119 odvetnikov. Utajili naj bi skupno milijon evrov davka.


Enainštirideset odvetniških družb, pisarn in posameznih odvetnikov, ki so jih letos preverjali davčni inšpektorji, državi ni plačalo okoli 400.000 evrov davka. Davčni inšpektorji so zadnji dve leti namreč poostreno pregledovali poslovanje odvetnikov. "To je posledica ugotovljenih nepravilnosti v postopkih davčnoinšpekcijskih nadzorov, prejetih prijav na davčni upravi (Durs) in analize davčnih obračunov v odvetniški dejavnosti za določeno časovno obdobje," poudarjajo na Dursu.

Pri pregledovanju odvetniške dejavnosti so se inšpektorji osredotočili zlasti na gmotni položaj odvetnikov. "Ugotavljali smo razkorak med prijavljenimi dohodki in premoženjem ter potrošnjo posameznika," pravijo na Dursu. Inšpektorji so med drugim odkrili, da odvetniki velikokrat del prihodkov Dursu ne prijavijo ali pa po prejetem plačilu državi ne plačajo davka na dodano vrednost.

Komentarjev 6
  • mph 15:02 23.december 2013.

    Še leto, dve ... nazaj bi se strinjal s tabo, v zadnjem letu samo pa so jih prijeli in zaprli in tudi obsodili več kot prej v 20. Torej se nekaj le premika in končno grejo nekateri sedet. najbolj pa ...prikaži več bom vesel, ko bo tam Majer. Ta je naredil največ škode in je zaslužen večinoma za to, kar zdaj imamo.

  • speris 12:33 23.december 2013.

    kdorkoli je imel kdaj opravka z odvetniki ve, da se jim placa za dolocene usluge vedno na roko.

  • Avatar čavez
    čavez 10:12 23.december 2013.

    Le komu, saj se mu ne bo nič zgodil.